CENTROPOL ENERGY: Univerzita Palackého ušetří za elektřinu přes 8 milionů korun

12.10.2014 14:50

CENTROPOL ENERGY, jeden z největších dodavatelů energií, bude v letech 2015 a 2016 opět dodavatelem elektřiny pro Univerzitu Palackého v Olomouci. Výběr dodavatele prostřednictvím Komoditní burzy přinese univerzitě během následujících dvou let úsporu přes 8 milionů korun.

CENTROPOL ENERGY: Univerzita Palackého ušetří za elektřinu přes 8 milionů korun
Foto: CENTROPOL ENERGY
Popisek: CENTROPOL ENERGY

Univerzita Palackého v Olomouci stejně jako před dvěma lety využila možnost získat nejvýhodnější cenu prostřednictvím Komoditní burzy v Kladně. V letech 2015 a 2016 odebere od CENTROPOL ENERGY elektřinu v celkovém objemu 34 GWh za zhruba 33.5 milionu korun. Proti předchozím letům, tak uspoří více než neuvěřitelných 8 milionů korun, což je úspora téměř 20%. „České školství musí otočit doslova každou korunu dvakrát a pro Centropol je potěšením, že může svými dodávkami elektřiny alespoň částečně přispět k tolik potřebným úsporám,“ říká obchodní ředitel CENTROPOL ENERGY Lukáš Pokrupa.

Univerzita v hanácké metropoli odebere v následujících dvou letech elektřinu v napěťové hladině vysokého napětí v objemu přes 32 GWh a v hladině nízkého napětí v objemu přes 1 GWh. Náklady na elektřinu překročí 33 milionů korun.

CENTROPOL ENERGY, a.s. působí na trhu s elektřinou již od roku 2007 a je jedním z největších alternativních dodavatelů v České republice. Na trh se zemním plynem vstoupila společnost na začátku roku 2010. Zemní plyn a elektřinu dnes dodává více než 350 tis. zákazníků. Převážnou část odběratelů, zhruba 80 procent, tvoří domácnosti. Zbylých 20 procent tvoří města a obce, organizace státní správy či malé a střední firmy. Mezi významné zákazníky CENTROPOL ENERGY patří například ministerstvo vnitra, ministerstvo spravedlnosti, více než polovina krajů a krajských měst. CENTROPOL ENERGY dodává energie také maloobchodním sítím ENAPO a HRUŠKA, pražské ZOO, Lesům ČR, řadě nemocnic a dalších firem.

CENTROPOL ENERGY, a.s. je jednou ze společností patřících do skupiny CENTROPOL, která působí v energetickém sektoru již od roku 2002. Od roku 2013 se společnost dvakrát dostala do žebříčku Czech TOP 100 a stala se jednou z největších firem Ústeckého kraje. Tržby společnosti dosáhly v roce 2013 podle neauditovaných výsledků osm miliard korun, což je o třetinu více než v roce 2012. Do skupiny CENTROPOL patří také první plnohodnotný virtuální mobilní operátor zaměřený na domácnosti, který spustil své služby v září 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…