ČEPRO rozveze prvních 70 tisíc litrů dezinfekce

21.03.2020 19:27

Společnost ČEPRO začala včera vydávat prvních 70 tisíc litrů dezinfekce, které vyrobila ve svém skladu ve Šlapanově. Enormní množství reagující na velkou poptávku státu vzniklo velmi rychle, celý projekt od nápadu po realizaci zabral pouhé čtyři dny.

ČEPRO rozveze prvních 70 tisíc litrů dezinfekce
Foto: red
Popisek: Čepro

Firma je schopna v dalším období vyrobit až 90 tisíc litrů dezinfekce denně. V plánu je kromě velkých nádrží na 1000 litrů zahájení stáčení do 5l a 25l barelů, a pokud se podaří uspokojit veškerou poptávku státu, bude zbylé množství k dispozici pro firmy a občany.

Dezinfekce odpovídá standardu Světové zdravotnické organizace a v Čepru se mísí ve speciálně vyčleněné velkoobjemové nádrži. "Výroba dezinfekce vznikla na základě podpory MPO a MŽP, vyplývá z naší stabilizační role, kterou máme sice především v oblasti pohonných hmot, ale jsme připraveni státu pomoci v jakékoliv krizové situaci, pokud máme dostupné technologie i kapacitu. Výroba dezinfekce i v takovémto extrémním množství nijak nelimituje naši schopnost zásobovat trh naftou, benzínem a dalšími palivy,“ doplňuje k tomu Jan Duspěva, generální ředitel Čepra.

Firma chce touto cestou poděkovat společnosti Etanol Energy, která promptně dodala potřebné suroviny.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…