ČEZ: Dětské hřiště – prázdninový dárek Temelína pro nejmenší návštěvníky

03.07.2023 14:36 | Tisková zpráva

Kolotoč, houpačka, průlezky nebo skluzavka nově dělají radost nejmenším návštěvníkům Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. ČEZ totiž v jeho těsné blízkosti postavil nové dětské hřiště.

ČEZ: Dětské hřiště – prázdninový dárek Temelína pro nejmenší návštěvníky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Energetici tak chtějí zpestřit program především rodinám s dětmi, které patří k nejčastějším prázdninovým návštěvníkům. Využití určitě najde i během příměstských táborů, které ČEZ pravidelně pro děti svých zaměstnanců o prázdninách organizuje.

„Rodiny s dětmi jsou o letních prázdninách nejčastějšími návštěvníky našeho infocentra, proto se snažíme, aby si zde přišly na své všechny věkové skupiny. V celém prostoru nechybí lavičky, potřebný mobiliář a upravená zeleň. Součástí nového hřiště je i sociální zázemí, které využijí nejen návštěvníci dětského hřiště, ale i účastníci venkovních akcí, které se v zámeckém parku u infocentra během celého roku konají,“ uvedla Hana Marečková z Infocentra JE Temelín.

Anketa

Jste pro to, aby homosexuální páry směly adoptovat děti?

5%
93%
hlasovalo: 26119 lidí

Nové hřiště hned prošlo zátěžovým testem. Mezi prvními ho vyzkoušeli žáci prvního stupně ze sousedních základních škol z Temelína a z Albrechtic nad Vltavou. „Už jsem tu byla hodněkrát a nové hřiště se mi líbí. Chodím do první třídy a líbí se mi tu úplně všechno,“ řekla sedmiletá Erika Jarešová, ze ZŠ Temelín.

„Jezdíme sem s paní učitelkou docela často. Naposledy jsme tu byli při kroužkování ptáčků a vždycky sem těším. Když budou mít rodiče čas, tak je sem v létě určitě vezmu,“ poznamenal Václav Krippner ZŠ Albrechtice nad Vltavou.

Navíc ČEZ pro návštěvníky do 18 let připravil v temelínském infocentru letní prázdninovou soutěž. Účastníci se po vyplnění zábavného kvízu můžou těšit na drobný dárek. Virtuální prohlídka ReakTour návštěvníky přenese do nejzajímavější a nejstřeženějších míst elektrárny jako je například reaktorový sál nebo velín. Zájemci se mohou registrovat na webových stránkách ZDE.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 7,8 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …