ČEZ Distribuce: Přes vánoční a novoroční svátky nejsou plánovány žádné odstávky elektřiny

18.12.2023 14:57 | Tisková zpráva

Jako každoročně, i letos stanovila ČEZ Distribuce zásady pro vypínání zařízení distribuční soustavy v předvánoční a novoroční době, což jistě uvítají všichni její zákazníci. Omezení odstávek elektřiny začíná již v předvánočním období a pokračovat bude dále ke konci roku. Během vánočních svátků nebude probíhat žádné plánované vypínání.

ČEZ Distribuce: Přes vánoční a novoroční svátky nejsou plánovány žádné odstávky elektřiny
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Nic by tak nemělo ohrozit rozsvícení vánočních stromečků ve všech domácnostech na zásobovacím území ČEZ Distribuce. Její zákazníci by svátky měli prožít v příjemné vánoční atmosféře v poklidu svých domovů, bez omezení dodávek elektrické energie.

V době od 15. 12. 2023 do 1. 1. 2024 nebudou prováděny práce, které je možno vzhledem k jejich charakteru přesunout na jiné období.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43736 lidí

„Jedná se zejména o práce spojené s údržbou nebo výstavbou distribučního zařízení,“ říká Radim Černý, místopředseda představenstva ČEZ Distribuce. „Uvedené zásady se netýkají vypínání v případě kalamitních a dalších mimořádných situací, kdy je pro odstraňování následků poruch nezbytně nutné distribuční zařízení vypnout,“ dodává Černý.

ČEZ Distribuce, a. s., ze Skupiny ČEZ provozuje na území České republiky vedení v délce 167 627 km s 3,7 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech.

Máte již staženou aplikaci PROUD?
I díky aplikaci vás již odstávky elektřiny nepřekvapí. Více informací najdete ZDE.

Víte, že o odstávkách elektřiny vás můžeme informovat sms či e-mailem?
Odstávka proudu už vás nikdy nepřekvapí. Stačí se jednoduše zaregistrovat. Zdarma ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…