ČEZ Distribuce: Transformační stanice v Lanškrouně prochází rekonstrukcí

28.04.2021 14:21

Rekonstrukcí prochází transformovna na jihozápadním okraji Lanškrouna, která slouží pro napájení distribuční sítě 22kV přilehlého města. Celková cena rekonstrukce se vyšplhá na 112 milionů korun a bude dokončena v listopadu letošního roku.

ČEZ Distribuce: Transformační stanice v Lanškrouně prochází rekonstrukcí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Rekonstrukce transformovny v Lanškrouně, výrazně omezí poruchovost, posílí kapacitu sítě v této oblasti a zvýší spolehlivost dodávek elektrické energie v této části východních Čech,“ říká Radim Černý, místopředseda představenstva ČEZ Distribuce.

Anketa

Nosíte venku roušku nebo respirátor?

16%
47%
hlasovalo: 18073 lidí

Původní transformovna slouží již od roku 1977 a v letošním roce se dočká modernizace a výměny původního zařízení za nové. Rozvaděč bude vyměněn za nový, zapouzdřený, stanoviště výkonových transformátorů a tlumivek budou nahrazena novými zastřešenými, v místě původních. Výkonové transformátory budou použity stávající, tlumivky i kabeláž budou vyměněny. Společně s obnovou rozvodny 22 kV budou instalovány nové ochrany a nový řídicí systém. Transformovna je bezobslužná a její provoz řídí pověřený dispečer.

Energetici vyřeší i problém s vysokou hladinou spodní vody. Nový rozvaděč bude umístěn v novém objektu ve zvýšené úrovni nad okolním terénem, aby nebyl ohrožen v případě přívalových srážek.

Celkové náklady na stavbu se vyšplhají na téměř 112 milionů korun. Práce jsou již v plném proudu a rekonstrukce by měla být dokončena v listopadu letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…