ČEZ Distribuce obhájila „Bezpečný podnik“

21.10.2015 18:01

V úterý 20. října převzal bezpečnostní ředitel ČEZ Distribuce Jiří Koutecký z rukou náměstka ministryně práce a sociálních věcí Jana Marka a generálního inspektora Státního úřadu inspekce práce Rudolfa Hahna v Kaiserštejnském paláci v Praze osvědčení „Bezpečný podnik“.

ČEZ Distribuce obhájila „Bezpečný podnik“
Foto: cez.cz
Popisek: Ocenění Bezpečný podnik.

Energetici navazují na činnost svých regionálních předchůdců, kteří titul získali již v roce 1997. Energetici navazují na činnost svých regionálních předchůdců, kteří první titul získali již v roce 1997. Samotná ČEZ Distribuce se „Bezpečným podnikem“ stala před devíti lety. Letos se tedy jedná v pořadí již o třetí obhajobu, která se periodicky opakuje po třech letech. „Úspěšnou obhajobou jsme potvrdili vysokou úroveň integrovaného řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, požární ochrany i ochrany životního prostředí. Splněním požadavků deklarovaných v tomto programu, jsme dali jasně najevo naplnění zásady o prioritě řízení bezpečnosti v naší společnosti, přičemž bezpečnost je také součástí naší firemní kultury,“ říká Richard Vidlička, generální ředitel ČEZ Distribuce, a.s.

Společnost ČEZ Distribuce opakovaně obhájila titul, který uděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, po téměř měsíční kontrole systému řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pracovníky oblastních inspektorátů práce. „Každá obhajoba nás obohacuje o cenné zkušenosti, které úročíme v prevenci. Její zásluhou zůstáváme v optimální kondici pro řízení náročného procesu bezpečnosti. Z ocenění máme upřímnou radost, zasloužil se o něj celý tým spolupracovníků,“ dodává bezpečnostní ředitel ČEZ Distribuce Jiří Koutecký.



Program „Bezpečný podnik“ je jedním ze způsobů, jak implementovat systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci do celkového managementu a docílit tak vyšší úrovně bezpečnosti a ochrany zdraví. Program byl vyhlášen Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR a Státním úřadem inspekce práce již v roce 1996. Držitel ocenění je povinen, kromě jiného, provést každoročně kompletní vnitřní audit. Oblastní inspektorát práce u oceněného právního subjektu po dobu platnosti certifikátu provádí namátkovou prověrku, která je zaměřena zejména na změny, které nastaly buď v podmínkách hodnocení, nebo které proběhly za uplynulé období v právním subjektu. Ocenění se uděluje každý rok s platností po dobu tří let, a to podnikům, které splnily podmínky programu. V České republice se prokazuje platným osvědčením "Bezpečný podnik" 83 společností.

ČEZ Distribuce, a. s., se sídlem v Děčíně provozuje na území České republiky vedení v délce 162 583 km s více jak 3,5 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Hlavním posláním společnosti je distribuce elektrické energie fyzickým a právnickým osobám a stálé zvyšování kvality a spolehlivosti dodávky všem odběratelům. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…