ČEZ Distribuce posílí o nového člena představenstva i o nový úsek

01.10.2015 8:20

Novým členem představenstva ČEZ Distribuce, a.s. se od 1. 10. 2015 stává Vladimír Budinský, který dosud působil na pozici ředitele strategie a komunikace v Severočeských dolech. V ČEZ Distribuci povede úsek Síťové služby.

ČEZ Distribuce posílí o nového člena představenstva i o nový úsek
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Mezi hlavní úkoly Vladimíra Budinského bude patřit řízení obsluhy účastníků trhu, dále procesů správy naměřených dat a oblasti smluvních vztahů spojených s připojováním zákazníků k distribuční soustavě a distribucí elektřiny. Celý úsek pak pod jeho vedením zastřeší novou koncepci obsluhy zákazníka ve společnosti ČEZ Distribuce,“ vysvětluje ředitel divize vnější vztahy a regulace Ivo Hlaváč.

Do úseku Síťové služby spadají odbory Obchod s distribucí a  Správa naměřených dat. První jmenovaný zajišťuje smluvní vztahy a obsluhu zákazníků na hladinách velmi vysokého a vysokého napětí, také výrobců i provozovatelů lokálních distribučních soustav. Dále zajišťuje smluvní vztahy s obchodníky. Druhý odbor zajišťuje činnosti spojené se správou dat průběhových, neprůběhových a dálkových měření v souladu s legislativními předpisy. Mimo jiné také zabezpečuje procesy přípravy a systémového zpracování požadavků na změnu dodavatele či odečtů neprůběhových a průběhových měření

Ing. Vladimír Budinský, MBA

Narodil se v roce 1959. Je absolventem ČVUT Praha, fakulty stavební (obor Pozemní stavby). Titul MBA získal na Masarykově ústavu ČVUT - Sheffield Hallam University. V letech 1987 - 1990 získal odborné zkušenosti v oblasti údržby elektráren Počerady a Ledvice. Jako předseda Hospodářského výboru PSP ČR (v letech 1992 - 1995) zodpovídal za projednávání a schvalování první energetické legislativy. V letech 1992 - 1994 byl součástí týmu, který rozhodoval o dokončení elektrárny Temelín. V letech 1995 - 1996 byl ministrem dopravy ČR. Následovala od roku 1996 do roku 1998 pozice člena představenstva v Energovod Praha, který byl významným dodavatelem vedení vvn. V letech 2000 - 2001 zastával pozici ředitele pro strategické zákazníky ve firmě Logica, kde byl zodpovědný za projekt přípravy business modelu a  IT architektury Operátora trhu s elektrickou energií. Od roku 2006 dosud působil v Severočeských dolech, kde byl odpovědný za komunikaci s veřejností a za udržení akceptace těžby hnědého uhlí v prostoru dolů Tušimice a Bílina a zajištění korekce limitů těžby uhlí v zájmovém prostoru dolu Bílina.

ČEZ Distribuce, a. s., se sídlem v Děčíně provozuje na území České republiky vedení v délce 162 583 km s více jak 3,5 mil. odběrných míst. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…