ČEZ Distribuce posílí o nového člena představenstva i o nový úsek

01.10.2015 8:20

Novým členem představenstva ČEZ Distribuce, a.s. se od 1. 10. 2015 stává Vladimír Budinský, který dosud působil na pozici ředitele strategie a komunikace v Severočeských dolech. V ČEZ Distribuci povede úsek Síťové služby.

ČEZ Distribuce posílí o nového člena představenstva i o nový úsek
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Mezi hlavní úkoly Vladimíra Budinského bude patřit řízení obsluhy účastníků trhu, dále procesů správy naměřených dat a oblasti smluvních vztahů spojených s připojováním zákazníků k distribuční soustavě a distribucí elektřiny. Celý úsek pak pod jeho vedením zastřeší novou koncepci obsluhy zákazníka ve společnosti ČEZ Distribuce,“ vysvětluje ředitel divize vnější vztahy a regulace Ivo Hlaváč.

Do úseku Síťové služby spadají odbory Obchod s distribucí a  Správa naměřených dat. První jmenovaný zajišťuje smluvní vztahy a obsluhu zákazníků na hladinách velmi vysokého a vysokého napětí, také výrobců i provozovatelů lokálních distribučních soustav. Dále zajišťuje smluvní vztahy s obchodníky. Druhý odbor zajišťuje činnosti spojené se správou dat průběhových, neprůběhových a dálkových měření v souladu s legislativními předpisy. Mimo jiné také zabezpečuje procesy přípravy a systémového zpracování požadavků na změnu dodavatele či odečtů neprůběhových a průběhových měření

Ing. Vladimír Budinský, MBA

Narodil se v roce 1959. Je absolventem ČVUT Praha, fakulty stavební (obor Pozemní stavby). Titul MBA získal na Masarykově ústavu ČVUT - Sheffield Hallam University. V letech 1987 - 1990 získal odborné zkušenosti v oblasti údržby elektráren Počerady a Ledvice. Jako předseda Hospodářského výboru PSP ČR (v letech 1992 - 1995) zodpovídal za projednávání a schvalování první energetické legislativy. V letech 1992 - 1994 byl součástí týmu, který rozhodoval o dokončení elektrárny Temelín. V letech 1995 - 1996 byl ministrem dopravy ČR. Následovala od roku 1996 do roku 1998 pozice člena představenstva v Energovod Praha, který byl významným dodavatelem vedení vvn. V letech 2000 - 2001 zastával pozici ředitele pro strategické zákazníky ve firmě Logica, kde byl zodpovědný za projekt přípravy business modelu a  IT architektury Operátora trhu s elektrickou energií. Od roku 2006 dosud působil v Severočeských dolech, kde byl odpovědný za komunikaci s veřejností a za udržení akceptace těžby hnědého uhlí v prostoru dolů Tušimice a Bílina a zajištění korekce limitů těžby uhlí v zájmovém prostoru dolu Bílina.

ČEZ Distribuce, a. s., se sídlem v Děčíně provozuje na území České republiky vedení v délce 162 583 km s více jak 3,5 mil. odběrných míst. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…