ČEZ Distribuce spouští oznamování odstávek a poruch e-mailem a SMS

30.03.2018 18:41

Dalším krokem ke zlepšení obsluhy klientů ČEZ Distribuce je oznamování plánovaných odstávek na e-mail, nebo poruch formou SMS na klientem zadané telefonní číslo. Jediné co pro to klienti musí udělat, je se zaregistrovat. Tato služba je zcela zdarma a je určena všem, kteří odebírají elektřinu na distribučním území společnosti ČEZ Distribuce.

ČEZ Distribuce spouští oznamování odstávek a poruch e-mailem a SMS
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Dosud jsme odstávky oznamovali dle energetického zákona patnáct dní předem způsobem v místě obvyklým, tedy například vylepováním plakátů či na našich webových stránkách. Věřím, že nový způsob nejen zkvalitní naše služby, ale také usnadní život všem našim klientům, ať již z řad domácností či podnikatelů,“ říká Radim Černý, člen představenstva ČEZ Distribuce.

Pro každé odběrné místo zvlášť lze sjednat jednu e-mailovou adresu pro oznamování plánované odstávky nebo jejího zrušení (storna) a jedno telefonní číslo pro oznamování předpokládané doby obnovení dodávky elektřiny po zjištěné poruše.

Možnosti sjednání služby jsou dvě, a to prostřednictvím registrovaného přístupu v Distribučním portálu nebo prostřednictvím veřejné webové samoobslužné aplikace ZDE. Zde je nutné znát své zákaznické číslo (pro ověření je možnost zdarma zavolat na klientskou linku 800 850 860 nebo zaslat e-mail ZDE). Klienti z řad domácností vyplní datum narození, podnikatelé IČO a dále pak číslo elektroměru nebo číslo odběrného místa nebo EAN. Povinné je uvést e-mail, na který přijde potvrzení o nastavení služby.

Veškeré informace naleznete ZDE

V případě poruch způsobených klimatickými jevy (zvýšená poruchovost či kalamitní situace) nejsou z důvodu neustálého vývoje situace a možného přetížení sítě operátorů SMS distributorem zasílány. Informace o poruchách jsou průběžně zveřejňované na internetových stránkách ZDE a komunikovány prostřednictvím dalších komunikačních kanálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…