ČEZ: Do Jaderné elektrárny Dukovany se vrátily Velikonoce

15.04.2022 8:41 | Komerční článek

Velikonoce se se po dvouleté pauze vrátily do Jaderné elektrárny Dukovany v podobě velikonočních trhů chráněných dílen a velikonočních dílniček. Své výrobky tady nabízely čtyři organizace z regionu. Klienty v rámci trhů letos zastoupili zaměstnanci chráněných dílen, kteří za výrobky utržili více než 24 tisíc korun.

ČEZ: Do Jaderné elektrárny Dukovany se vrátily Velikonoce
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Na své si letos o Velikonocích přišli i návštěvníci Infocentra a také děti s rodinami při speciálních exkurzích a výrobě velikonočních dekorací v rámci dílniček, které se v JE Dukovany také mohly znovu po dvouleté odmlce konat.

Velikonoční trhy energetici v Jaderné elektrárně Dukovany pořádají už od roku 2012. Do znovuobnovených velikonočních trhů se zapojily organizace Úsměv, Denní rehabilitační stacionář pro tělesně a mentálně postižené Třebíč – Medvědi, Barevný svět a Diakonie ČCE Myslibořice. Na prodejních stáncích v areálu elektrárny se tak objevily kraslice, pomlázky, věnce, textilní dekorace, mýdla v jarních barvách, perníčky, mazance nebo do zlatova upečení beránci.

Za doprovodu lidových písniček tak trhy přilákaly velké množství zaměstnanců i dodavatelů elektrárny. Ti sami uvítali, že si mohou opatřit originální velikonoční výzdobu nebo pečivo přímo v elektrárně a zároveň tím pomoci organizacím z okolí.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84643 lidí

„Děkujeme za možnost se trhů zúčastnit. Setkali jsme se opět s velmi milým přijetím ze strany vašich zaměstnanců, kteří u nás nakoupili zboží. My i klienti našich služeb, kteří zboží připravovali, z toho máme obrovskou radost,“ uvedla Petra Tučková, ředitelka organizace Barevný svět.

„Elektrárna i naši zaměstnanci jsme zvyklí pomáhat, všude, kde to je v našem okolí potřeba. Pravidelně přispíváme například v rámci projektu Plníme přání na pomoc znevýhodněným dětem nebo se účastníme dobrovolnických dnů. Jsem moc rád, že se vrací nejen velikonoční trhy, ale těšíme se i na pravidelné snídaně chráněných dílen a další akce na jejich podporu,“ uvedl ředitel elektrárny Dukovany Roman Havlín.

"Konečně se zase setkáváme na půdě JE Dukovany. Moc jsme se těšili, že našimi výrobky uděláme pracovníkům elektrárny radost. Díky štědrosti nakupujících můžeme nakoupit materiál na vyrábění do stacionáře. Před plánovanými prodeji stoupá nadšení u našich klientů. S napětím očekávají, které výrobky se budou nejvíce prodávat. Cítí, že jejich práce má smysl. Moc děkujeme za příležitost prezentovat naši službu," říká Jana Mušková ze stacionáře Úsměv v Třebíči.

Po dvouleté pauze se do Infocentra elektrárny vrátili také velikonoční dílničky, které si nenechalo ujít na 375 návštěvníků. Velký zájem byl také o pohádku „Jak Martin s Barborkou vítali jaro“ v podání Divadla Koník, která byla součástí velikonočního programu, a kterou zájemci zaplnili do posledního místa.

„Měli jsme velkou radost, že jsme mohli opět po dvou letech přijet za zaměstnanci EDU s výrobky, které vytvářejí klienti na pracovních aktivizacích. Dva roky si je mohli kupovat pouze zaměstnanci střediska. Nyní jsme moc rádi, že potěší i jiné. Někteří se hned po našem příjezdu ptali, které výrobky se nejvíce líbily a zda chutnala linecká kolečka, která byla napečena těsně před prodejem,“ říká Blanka Veselská z Diakonie ČCE Myslibořice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Evropě není bezpečno, velkým problémem je islamizace, varuje expert David Bohbot v nové knize

9:25 V Evropě není bezpečno, velkým problémem je islamizace, varuje expert David Bohbot v nové knize

Evropa už není tak bezpečná, jak bývala, soudí jeden z našich nejvýznamnějších česko-izraelských bez…