ČEZ ESCO: Králem ESCO maturity se stal Jakub z frenštátské elektrotechnické průmyslovky

14.11.2022 12:39 | Komerční článek

Získal jsem respekt k energii proudící nad našimi hlavami, říká 18letý král ESCO maturity z frenštátské elektrotechnické průmyslovky

ČEZ ESCO: Králem ESCO maturity se stal Jakub z frenštátské elektrotechnické průmyslovky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Letošním králem ESCO maturity se stal 18letý Jakub Sládeček, student elektrotechniky se zaměřením aplikace počítačů na Střední průmyslové škole elektrotechniky a informatiky ve Frenštátě pod Radhoštěm. 

Anketa

Kdo má větší „škraloup“ z dob minulého režimu?

6%
89%
hlasovalo: 30796 lidí
Svými znalostmi převýšil dalších 17 talentovaných studentů elektro škol z Moravy, kteří se v Ostravě pod záštitou specialistů z ČEZ ESCO tři dny seznamovali s trendy moderní energetiky. „V rozvodně, když jsme byli v místnosti s odpojovači na 110 kV, jsem poprvé zažil pocit neuvěřitelné blízkosti elektřiny, který mě přivedl k velkému respektu k obrovské energii proudící nad našimi hlavami,“ říká král maturity.

Závěrečnému testu předcházely tři dny plné exkurzí v provozech společnosti ČEZ Energetické služby, ostravské dcery ČEZ ESCO, která staví a provozuje energetická zařízení pro firmy a obce. Studenti se seznámili s projektem SMART city, navštívili rozvodnu, úpravnu vody i energetický dispečink a přímo v provozu se přesvědčili, jak fungují kogenerační jednotky.

„Nejvíce mne zaujala návštěva centrálního energetického dispečinku a také představení plánů společnosti ČEZ ENERGO na vybudování velkého bateriového úložiště vedle kogeneračních jednotek,“ říká student Jakub Sládeček a dodává, že nevšední akce byla pro něj i jeho vrstevníky z dalších škol hodně přínosná a inspirativní. „Získali jsme zkušenosti spojené s reálnými prvky energetické sféry, od kogenerační jednotky přes čističku odpadních vod a rozvodnu až po dispečink. Bylo to hodně pestré, líbilo se mi, že jsme měli možnost poznat širokou škálu činnosti ČEZu,“ upřesňuje Jakub.

Studenta čtvrtého ročníku elektrotechniky úspěch potěšil. „Nijak zvlášť jsem ho sice neoslavil,“ říká s úsměvem Jakub Sládeček, a jedním dechem dodává: „Ale samozřejmě jsem se pochlubil svým blízkým. Být králem ESCO maturity je mi ctí.“

Cílem ESCO maturity je motivovat šikovné studenty k dalšímu vzdělávání. „Moderní energetické služby jsou trendem dnešní doby a jdou ruku v ruce s úsporami a ozeleněním energetických provozů. Právě proto jsme letos vzali talentované studenty do společnosti ČEZ Energetické služby, která všechny tyto atributy propojuje. Budoucí energetici se mohli na vlastní oči přesvědčit, že energetika je perspektivní a zároveň velmi pestrý obor. Všichni účastníci byli hodně šikovní a zůstáváme s nimi v kontaktu,“ říká generální ředitel a předseda představenstva ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…