ČEZ ESCO se bude osm let starat o teplo pro Thomayerovu nemocnici

19.12.2016 21:37

ČEZ ESCO vyhrála výběrové řízení na osmiletou správu a údržbu zařízení pro výrobu a distribuci tepla v Thomayerově nemocnici v Praze Krči. Celkový objem osmiletého kontraktu je 83 milionů korun. Realizovat ho bude společnost ČEZ Energetické služby, dcera ČEZ ESCO.

ČEZ ESCO se bude osm let starat o teplo pro Thomayerovu nemocnici
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Konkrétně se ČEZ ESCO v nepřetržitém režimu v Thomayerově nemocnici stará o tři kotelny, kogenerační jednotku, 28 objektových předávacích stanic a téměř tři kilometry rozvodů. Jde také o dvě zařízení na desinfekci vody.

„Pracujeme na zařízeních, která jsou pro provoz nemocnice hlavně v zimních měsících zcela nezbytná a na mnoha odděleních jako novorozenecké, JIP nebo ARO je bezpodmínečně nutné udržovat nepřetržitě stálou teplotu,“ říká generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák. „Zakázka je zajímavá i tím, že se jedná o památkově chráněný historický objekt se složitou topologií a kilometry podzemních rozvodů.“

Systém práce v areálu je tak založen na důsledné analytice, pro kterou se využívá moderní měřící technika včetně termovize, kdy jsou nasbíraná data kontinuálně posuzována a porovnávána, zda se neodchylují od normálu. Tímto způsobem je možné včas objevit vznikající potíže, a předcházet tak závadám.

„Cílem je nejen zajistit bezproblémový chod všech zařízení, ale také najít ten nejoptimálnější způsob provozu a snižovat jeho energetickou náročnost,“ říká ředitel Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

ČEZ ESCO zajištuje pro své klienty kompletní energetickou paletu produktů a služeb, a může tak provozní tým kombinovat přesně podle potřeb klienta. Zároveň při správě tepelných zařízení využívá zkušeností z energetických optimalizací a úspor v jiných objektech, včetně řady nemocnic.

Mezi projekty energetických úspor ČEZ ESCO se řadí například Nemocnice Jihlava (cena za nejlepší evropský projekt energetických služeb 2014), Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, Litomyšlská nemocnice, Nemocnice Chrudim, Nemocnice Děčín a řada dalších, včetně tří zařízení na Slovensku.

ČEZ ESCO (Energy Services Company) komplexně pokrývá energetické potřeby firem, obcí a institucí všech velikostí, zajišťuje dodávky komodit, energetické audity a energetické poradenství, externí dodávky tepla a elektřiny, outsourcing provozu zákazníkových elektrických zařízení nebo přímou výstavbu kogeneračních jednotek a instalaci fotovoltaických elektráren. Do ČEZ ESCO patří firmy AZ KLIMA, ČEZ Energetické služby, ČEZ ENERGO, ČEZ Solární, ENESA a EVČ.

Thomayerova nemocnice patří mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Nemocnice s dlouholetou tradicí poskytuje specializovanou zdravotní péči na velmi vysoké úrovni a současně zázemí odborníkům z mnoha lékařských oborů. Vysoký standard péče si udržuje i ve všech medicínských specializacích, kde poskytuje špičkovou zdravotní péči pro zhruba 400 tisíc občanů z jižních částí Prahy a přilehlého Středočeského kraje. Činnost Thomayerovy nemocnice má též nadregionální charakter, který se týká zejména onkologických a pneumologických pacientů, u dětí pak jde o traumatologické a neurologické pacienty. Pro své územní strategické umístění (D1, Pražský okruh, Jižní spojka, heliport, v budoucnu metro D) bude mít Thomayerova nemocnice stále větší úlohu v péči o pacienty pro širokou oblast regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…