ČEZ ESCO získala firmu EP Rožnov, specialistu na čisté prostory

17.07.2021 10:49

Akvizice otevře dveře náročným zakázkám v mnoha oborech

ČEZ ESCO získala firmu EP Rožnov, specialistu na čisté prostory
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Projektování a realizace čistých prostor v elektrotechnickém a automobilovém průmyslu, ve farmacii, v optice, ve výrobě zdravotnické techniky, ve zdravotnictví i ve vědě a výzkumu – takové jsou oblasti, které nově rozšíří portfolio společnosti ČEZ ESCO.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

Umožní to akvizice 100% podílu v projekční a realizační firmě EP Rožnov, která je lídrem v navrhování a výstavbě čistých prostor. Poradcem prodávajícího byla společnost Roklen.

Spojením více než šedesátiletých zkušeností tradiční firmy EP Rožnov v oblasti technologií pro čisté prostory a moderních energeticky šetrných řešení realizovaných ČEZ ESCO získá Skupina ČEZ nové možnosti v jedné z klíčových oblastí moderního průmyslu.

„Pandemie COVID-19 nám jasně ukázala, jak důležitá je čistota vzduchu v moderních průmyslových provozech. Akvizice EP Rožnov posílí naši pozici v zakázkách pro zdravotnická zařízení, výrobce léčiv či zdravotnických potřeb, kde je čisté prostředí samozřejmou nezbytností. Očekáváme rovněž vyšší poptávku z automobilového průmyslu i z dalších výrobních oborů, kde hrají čisté prostory zásadní roli,“ vysvětluje generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

„Podařilo se nám vybudovat si pozici lídra v oboru čistých prostor pro elektrotechnický, automobilový, zdravotnický a farmaceutický průmysl. Chceme ale dál růst, a proto jsme se rozhodli spojit se silným strategickým partnerem jako je ČEZ ESCO, který nám umožní rozvoj a otevře nám dveře pro další zakázky,“ říká Jaromír Gajda, předseda představenstva společnosti EP Rožnov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…