ČEZ ESCO získala firmu EP Rožnov, specialistu na čisté prostory

17.07.2021 10:49

Akvizice otevře dveře náročným zakázkám v mnoha oborech

ČEZ ESCO získala firmu EP Rožnov, specialistu na čisté prostory
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Projektování a realizace čistých prostor v elektrotechnickém a automobilovém průmyslu, ve farmacii, v optice, ve výrobě zdravotnické techniky, ve zdravotnictví i ve vědě a výzkumu – takové jsou oblasti, které nově rozšíří portfolio společnosti ČEZ ESCO.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

Umožní to akvizice 100% podílu v projekční a realizační firmě EP Rožnov, která je lídrem v navrhování a výstavbě čistých prostor. Poradcem prodávajícího byla společnost Roklen.

Spojením více než šedesátiletých zkušeností tradiční firmy EP Rožnov v oblasti technologií pro čisté prostory a moderních energeticky šetrných řešení realizovaných ČEZ ESCO získá Skupina ČEZ nové možnosti v jedné z klíčových oblastí moderního průmyslu.

„Pandemie COVID-19 nám jasně ukázala, jak důležitá je čistota vzduchu v moderních průmyslových provozech. Akvizice EP Rožnov posílí naši pozici v zakázkách pro zdravotnická zařízení, výrobce léčiv či zdravotnických potřeb, kde je čisté prostředí samozřejmou nezbytností. Očekáváme rovněž vyšší poptávku z automobilového průmyslu i z dalších výrobních oborů, kde hrají čisté prostory zásadní roli,“ vysvětluje generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

„Podařilo se nám vybudovat si pozici lídra v oboru čistých prostor pro elektrotechnický, automobilový, zdravotnický a farmaceutický průmysl. Chceme ale dál růst, a proto jsme se rozhodli spojit se silným strategickým partnerem jako je ČEZ ESCO, který nám umožní rozvoj a otevře nám dveře pro další zakázky,“ říká Jaromír Gajda, předseda představenstva společnosti EP Rožnov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…