ČEZ: Energetici darovali Adře přes 200 kg oblečení na pomoc Karvinsku

13.07.2020 7:34

Přesně 234 kilogramů oblečení, které přinesli zaměstnanci Skupiny ČEZ do ostravského Domu energetiky, pomůže díky humanitární organizaci ADRA lidem na Karvinsku.

ČEZ: Energetici darovali Adře přes 200 kg oblečení na pomoc Karvinsku
Foto: ČEZ
Popisek: Jana Žoričová a Veronika Šutová (zleva) z Adry při sbírce v ostravském Domě energetiky

První část darovaných věcí ADRA prodá ve svých humanitárních obchůdcích a výtěžek použije na provoz dobrovolnických center podporujících zařízení pro hendikepované a seniory, druhou rozdá prostřednictvím sociálních šatníků potřebným.

„Většina darovaných věcí byla opravdu kvalitních, ty okamžitě putovaly do Charitativních obchůdků v Havířově, Karviné, Orlové a Českém Těšíně, které jsou osvobozeny od DPH a fungují v režimu veřejné sbírky. Získané peníze na režijní náklady související s pomocí dobrovolníků v domovech pro seniory a hendikepované. V regionu máme stovky dobrovolníků a náklady na ně z větší části financujeme právě z výtěžků našich obchůdků,“ vysvětlila vedoucí Charitativních obchůdků a Sociálních šatníků havířovské Adry Marcela Holková. Oblečení, které už není vhodné k prodeji, Adra rozdá ve svých Sociálních šatnících například samoživitelkám nebo rodinám, které se aktuálně dostaly do tíživé situace.

Dobrovolnice Adry, které sbírku v Domě energetiky zajišťovaly, byli překvapené pozitivní energií dárců. „Lidé byli velice milí a s nadšením přinášeli jednu tašku za druhou. Potěšil nás jeden zaměstnanec, který říkal, že má mnoho věcí ve svém autě, jestli bychom to tedy nepřevzaly na parkovišti přímo z auta do auta. Bylo to veliké překvapení, neboť v kufru na nás čekaly nádherně vyžehlené, vzorně naskládané věci od jeho babičky – oblečení, ubrusy, ložní prádlo – vše jako nové… Zkrátka, tato sbírka pro nás byla radost,“ řekla koordinátorka dobrovolníků Veronika Šutová.

Charitativní Průvan v šatníku probíhá kromě Ostravy také v Praze, Dukovanech, Temelíně, Zábřehu, Hradci Králové, Plzni a Děčíně, tedy v centrálních místech regionů, v nichž Skupina ČEZ působí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…