ČEZ: Energetici se soustředí na děti zaměstnanců

12.06.2017 19:12

Jaký je rozdíl mezi střídavým a stejnosměrným proudem? Jak dosáhnout levitace, nebo zatlouci hřebík banánem? Na takové otázky odpovědělo dětem zaměstnanců jihočeské jaderné elektrárny speciální fyzikální odpoledne. Energetici se na vlastní potomky zaměřují schválně, v některých vidí mimo jiné i budoucí kolegy.

ČEZ: Energetici se soustředí na děti zaměstnanců
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Létající blesky, jiskry přeskakující mezi dlaněmi, rozsvěcení zářivky vlastním tělem a osobní účast na spoustě dalších pokusů. Takové zážitky si odnesla téměř stovka dětí zaměstnanců elektrárny Temelín ze speciálního Fyzikálního odpoledne. Jedním z důvodů jeho pořádání byly i přísné předpisy jaderného zařízení. „Většina dětí se bohužel na pracoviště rodičů nedostane, takže jsme si řekli, že to hlavní – tedy elektřinu – přineseme my k nim. A pozvali jsme ty nejlepší fyzikáře. Ve výsledku se ale skvěle bavili nejen děti, ale i rodiče,“ pochvalovala si za organizátory Jana Gribbinová z Útvaru komunikace.

Na děti se ale Temelín nezaměřuje jen kvůli nedostupnosti pracovišť rodičů. Na elektrárnu je zve i na speciální noční prohlídky, soutěže a příměstské tábory. Podobné akce pořádají i další elektrárny či divize. „Poměrně hodně dětí zaměstnanců se stává v dospělosti zaměstnanci ČEZ, což je logické. Díky rodičům mají blízko k energetice, přírodovědným oborům, nebo obecně technice. A to je trend, který chceme udržet a posílit,“ vysvětluje za energetiky Petr Šuleř.

V letošním roce proto ještě zaměstnanci dostanou v případě Temelína pozvánky na Letní kino, Jihočeskou prázdninovou roadshow, Den otevřených dveří, nebo noční Adventní prohlídky. Tyto akce jsou ale zároveň otevřeny i pro širokou veřejnost.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…