ČEZ: Energetici se soustředí na děti zaměstnanců

12.06.2017 19:12

Jaký je rozdíl mezi střídavým a stejnosměrným proudem? Jak dosáhnout levitace, nebo zatlouci hřebík banánem? Na takové otázky odpovědělo dětem zaměstnanců jihočeské jaderné elektrárny speciální fyzikální odpoledne. Energetici se na vlastní potomky zaměřují schválně, v některých vidí mimo jiné i budoucí kolegy.

ČEZ: Energetici se soustředí na děti zaměstnanců
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Létající blesky, jiskry přeskakující mezi dlaněmi, rozsvěcení zářivky vlastním tělem a osobní účast na spoustě dalších pokusů. Takové zážitky si odnesla téměř stovka dětí zaměstnanců elektrárny Temelín ze speciálního Fyzikálního odpoledne. Jedním z důvodů jeho pořádání byly i přísné předpisy jaderného zařízení. „Většina dětí se bohužel na pracoviště rodičů nedostane, takže jsme si řekli, že to hlavní – tedy elektřinu – přineseme my k nim. A pozvali jsme ty nejlepší fyzikáře. Ve výsledku se ale skvěle bavili nejen děti, ale i rodiče,“ pochvalovala si za organizátory Jana Gribbinová z Útvaru komunikace.

Na děti se ale Temelín nezaměřuje jen kvůli nedostupnosti pracovišť rodičů. Na elektrárnu je zve i na speciální noční prohlídky, soutěže a příměstské tábory. Podobné akce pořádají i další elektrárny či divize. „Poměrně hodně dětí zaměstnanců se stává v dospělosti zaměstnanci ČEZ, což je logické. Díky rodičům mají blízko k energetice, přírodovědným oborům, nebo obecně technice. A to je trend, který chceme udržet a posílit,“ vysvětluje za energetiky Petr Šuleř.

V letošním roce proto ještě zaměstnanci dostanou v případě Temelína pozvánky na Letní kino, Jihočeskou prázdninovou roadshow, Den otevřených dveří, nebo noční Adventní prohlídky. Tyto akce jsou ale zároveň otevřeny i pro širokou veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…