ČEZ: Energetici z Plzně nakupovali u chráněných dílen, po dvouleté pauze se opět konaly Velikonoční trhy

13.04.2022 22:13 | Komerční článek

Po vynucené dvouleté covidové pauze se v plzeňském sídle Skupiny ČEZ v Guldenerově ulici opět konaly tradiční velikonoční trhy. Energetici tak mohli přivítat blížící se svátky jara nákupem spousty velikonočních i rukodělných drobností. Podpořili tím hned sedm chráněných dílen, a to celkovou částkou 46 668 korun.

ČEZ: Energetici z Plzně nakupovali u chráněných dílen, po dvouleté pauze se opět konaly Velikonoční trhy
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Užitková a dekorativní keramika s velikonoční tematikou (ale i bez), svíčky, ruční textilní výrobky, samozřejmě různé velikonoční dekorace a další drobné dekorační předměty, panenky ze šustí s ošatkami s vajíčky, zápichy do květináčů ve tvaru zajíčků, ale nakládané hermelíny, utopenci, vaječný kávový likér, medy, sušené ovoce, mošty a další… To vše nabízelo sedm chráněných dílen, přičemž mezi tím vším nechyběly ani pexeso malované autistickými dětmi, jejichž kresby byly i na bioplátěných nákupních taškách a plecháčcích.

Velikonoční trhy chráněných dílen jinak probíhají v Plzni pravidelně. Zaměstnanci Skupiny ČEZ tak svým nákupem podporují chráněné dílny a jejich klienty, ať již se jedná například o keramické dílny či jiná chráněná pracoviště, kde najdou handicapovaní spoluobčané práci úměrnou svému postižení. Tím je vlastně pro ně vytvářen plnohodnotný smysl života se začleněním do společnosti. O nákup výrobků přímo od handicapovaných klientů spřátelených chráněných dílen byl tak tradičně obrovský zájem.

Každý si tak mohl opravdu vybrat z bohaté nabídky právě to, co mu bylo vzhledem k blížícím se Svátkům jara nejbližší a podpořit tak Sdružení občanů Exodus z Třemošné, keramickou dílnu Centra Sociální služeb STOD, Obchod U Lidušky z Plzně, Portus Slapy, FOR Impact z Prahy, Občanské sdružení ProCit z Plzně a Sady Nebílovy. Všechny dohromady podpořili energetici 46 668 korunami, samozřejmě někdo odjížděl s větší a někdo s menší utrženou částkou podle toho, o co zrovna měli nakupující zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …