ČEZ: Energetici z východních Čech pomáhali neziskovkám

20.09.2020 7:34

V Královéhradeckém a Pardubickém kraji se během dvou dní zapojilo do letošní první etapy dobrovolnictví s názvem Čas pro dobrou věc 34 dobrovolníků z řad zaměstnanců společností Skupiny ČEZ. Číslo je kvůli opatření spojeným s epidemií koronaviru mnohem menší než v minulých letech. Dobrovolníci i organizace dbají především na prevenci a bezpečnost, a proto většina prací, při kterých dobrovolníci pomáhají, probíhá venku.

ČEZ: Energetici z východních Čech pomáhali neziskovkám
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V letošním roce tak dobrovolníci pomohli zorganizovat a realizovat výlet vozíčkářů z Domova sv. Josefa v Žirči. Klienti domova se s pomocí dobrovolníků podívali do Harrachova. Výletníkům s roztroušenou sklerózou pomáhali při manipulaci s vozíčkem, nabídli asistenci při nákupu občerstvení a po celou dobu jim dělali společnost.
Další dobrovolníci uklízeli dětské krizové centrum Nomia, provedli kompletní úklid, dezinfikovali hračky či vyčistili radiátory. „Osud dětí v nelehkých životních situacích nám není lhostejný. Proto se snažíme pomoci alespoň touto cestou, aby děti měly možnost vyhledat pomoc v pěkném a čistém zařízení,“ říká Petra Rufferová, jedna z dobrovolnic. Organizace zajišťuje poradnu pro oběti násilí, dětské krizové centrum a další terapeutické služby. Více informací ZDE.

Práce na zahradě, údržbové práce, vyvážení vybouraného materiálu ze suterénu, stříhání živého plotu či prořez suchých větví a úklidové práce prováděli energetici ve vile Čerych v České Skalici. Vila Čerych je významná historická památka, dnes vzdělávací středisko, a také místo natáčení filmu Václava Havla Odcházení.
Další uklízeli klestí a suché větve v přírodní památce Sklenářovické údolí. V této vzácné botanické lokalitě u Mladých Buků pomáhali zachovat tento biotop v oblasti Krkonošského národního parku.
Údržbové a zahradnické práce a další pomoc dle aktuální situace realizovali naši zaměstnanci v Zooparku ve Stěžerách - obecně prospěšné společnosti, která je založená k chovu exotických zvířat a přispívá k podpoře a k zachování živočišných druhů. Chovem zvířat se zabývá více jak 25 let.

Firemní dobrovolnictví podporuje Skupina ČEZ organizačně, finančně i logisticky. V letech 2008 - 2019 se projektu Čas pro dobrou věc formou skupinové či individuální pomoci účastnilo 6781 dobrovolníků z řad zaměstnanců Skupiny ČEZ.

Zaměstnanci se ve své pomoci soustředí především na oblast sociální (např. péče o zdravotně postižené, sociálně znevýhodněné, seniory aj.), oblast životního prostředí a obnovy tradic a kulturního dědictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…