ČEZ: Jak se rodí jaderní profesionálové aneb první Dny otevřených dveří speciálního školicího střediska v Brně

22.05.2023 9:37 | Komerční článek

ČEZ poprvé zpřístupní Centrum přípravy personálu pro pracovníky jaderných elektráren. Historicky první Dny otevřených dveří jsou určené pro školáky, studenty i veřejnost. Zatímco všechny termíny pro školy už jsou zarezervované, zájemci z řad veřejnosti mohou tyto standardně nepřístupné prostory poprvé v historii navštívit v pátek 26. května od 13 hodin a v sobotu 27. května v průběhu celého dne. Z důvodu omezené kapacity je nutné se předem zaregistrovat.

ČEZ: Jak se rodí jaderní profesionálové aneb první Dny otevřených dveří speciálního školicího střediska v Brně
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

S rozvojem jaderné energetiky stoupá zájem o práci v obou našich jaderných elektrárnách v Dukovanech a Temelíně. Na počátku každého nástupu nového pracovníka je odborný výcvik ve speciálním školicím centru, které se nachází v Brně. Délka studia se liší podle charakteru a náročnosti vykonávané činnosti od jednoho týdne až po několik měsíců.

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44425 lidí

„Nejdéle zde informace o technologii a provozu jaderných elektráren vstřebávají budoucí operátoři a operátorky blokových dozoren. Jejich příprava, zahrnující pobyt v Centru přípravy personálu doplněná o stáže v jaderných elektrárnách a výcvik na plnorozsahovém simulátoru, zabere skoro dva roky. V moderním prostředí školícího centra, se využívá nejmodernější didaktická technika a 3D modely výrobního zařízení jaderných elektráren,“ prozradil Roman Diviš, vedoucí útvaru základní příprava jaderných elektráren.

Školicí středisko pro pracovníky jaderných elektráren bylo otevřeno v roce 1981 a letos poprvé má veřejnost jedinečnou možnost podívat se, jak se ze studentů a absolventů stávají jaderní odborníci. Pro návštěvníky si energetici v rámci 90-ti minutového programu připravili interaktivní představení prostor školicího centra přípravy personálu, setkání se výcvikovými inženýry, ochutnávku psychotestů a ukázky 3D modelů výrobních zařízení. Na závěr se návštěvníci mohou prostřednictvím virtuálních brýlí přenést přímo do jedné z jaderných elektráren v Dukovanech nebo Temelíně.

Jak se přihlásit?
Zájemci o prohlídku najdou všechny potřebné informace ZDE.
Návštěvníci z řad veřejnosti se mohou registrovat přes připravený elektronický formulář, kde si vyberou čas prohlídky a vyplní všechny požadované údaje. Kapacita skupiny je omezena počtem 30 osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Infocentru  Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

11:46 ČEZ: V Infocentru Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

Že „Elektřina není nuda“ se mohou přesvědčit, a sami si i vyzkoušet, sobotní návštěvníci Informačníh…