ČEZ: Kalamitní stav nadále trvá ve všech osmi krajích

30.10.2017 8:09 | Zprávy

Během večera a noci se nám podařilo odstranit další poruchy na vedeních vysokého a nízkého napětí. V současné době je bez elektřiny na 120 tisíc odběratelů (včera k deváté večerní to bylo 250 tisíc odběratelů) na celém zásobovacím území ČEZ Distribuce.

ČEZ: Kalamitní stav nadále trvá ve všech osmi krajích
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Počasí se umoudřilo a i díky tomu se nám daří poruchy opravovat, nové nepřibývají. V současné době dispečink ČEZ Distribuce eviduje na svém distribučním území přes 300 poruch na vedeních vysokého napětí, další pak na napětí nízkém.

Bez napětí zůstává v současné době 3500 tisíce trafostanic. Nejvíce poruch k opravení je stále na Děčínsku, Havlíčkobrodsku, Českolipsku, Benešovsku, Jičínsku a Chrudimsku.

V terénu máme stále poruchové čety a pracují na obnovení dodávek. Kalamitní stav i nadále trvá ve všech osmi krajích, předpokládáme, že budeme během dne postupně kalamitní stav rušit tak, jak se nám bude dařit odstraňovat poruchy a připojovat odběratele zpět k distribuční soustavě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP o deset dnů zkrátil rekonstrukci tramvajové tratě u Masarykova nádraží, využije je k opravě ve Spálené ulici

19:15 DPP o deset dnů zkrátil rekonstrukci tramvajové tratě u Masarykova nádraží, využije je k opravě ve Spálené ulici

Ve středu 19. června 2024 od ranního výjezdu se vrátí tramvajový provoz do Havlíčkovy a Dlážděné uli…