ČEZ: Na rozvodně Přeštice proběhlo cvičení Safeguard

26.05.2022 16:34 | Komerční článek

Vojáci Aktivní zálohy Krajského vojenského velitelství Plzeň procvičovali střežení objektu rozvodny Přeštice společností ČEZ Distribuce a ČEPS. Stalo se tak v rámci cvičení Safeguard Přeštice 2022, které probíhalo od 20. do 23. května letošního roku se zapojením 54 vojáků.

ČEZ: Na rozvodně Přeštice proběhlo cvičení Safeguard
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cvičení jednotek Aktivní zálohy Armády ČR s názvem Safeguard Přeštice 2022 zorganizovalo Krajské vojenské velitelství (KVV) Plzeň ve spolupráci se společnostmi ČEPS a ČEZ Distribuce. Jeho cílem bylo prověření úrovně připravenosti Armády ČR k plnění úkolů zajišťování teritoriální ochrany a obrany při střežení rozvodny. Na příjezdové komunikaci byla v rámci akce vybudována kontrolně propouštěcí místa pro kontrolu vjíždějících vozidel a osob vstupujících do objektu. Kromě rutinních činností při střežení procvičovali vojáci také reakce na nenadálé a nestandardní situace.

„ČEZ Distribuce se na cvičení aktivně podílí a oceňuje skvělou spolupráci s Armádou ČR i ČEPS. Jsme součástí kritické infrastruktury státu a naším hlavním cílem je zajistit spolehlivé dodávky elektřiny zákazníkům. Každé cvičení, ať již kalamitní nebo i armádní jako Safeguard, je skvělou prevencí, jak nejen ochránit bezpečnost státu, ale i zabezpečit základní životní potřeby obyvatelstva i zdraví osob,” prohlásil Radomír Valica, bezpečnostní ředitel ČEZ Distribuce.

„Cvičení Safeguard Přeštice 2022 potvrdilo výbornou spolupráci ČEPS s Armádou ČR, v tomto případě konkrétně s KVV Plzeň. Akce tohoto typu jsou pro nás velmi důležité a účastníme se jich pravidelně, protože jako provozovatel přenosové soustavy musíme byli připraveni řešit možné mimořádné situace potenciálně ohrožující její bezpečný a spolehlivý provoz,“ řekl bezpečnostní ředitel ČEPS Martin Bílek.

„Cvičení Safeguard 2022 bylo prvním cvičením vojáků aktivní zálohy KVV Plzeň na objektu společností ČEPS a ČEZ Distribuce. Vojáci si procvičili činnosti ochrany a obrany objektu v reálném čase a prostředí. Na základě nově získaných zkušeností se těšíme na další spolupráci se společnostmi ČEPS a ČEZ Distribuce," uvedl plukovník Milan Sklenář, ředitel KVV Plzeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…