ČEZ: Nadměrný náklad vyjede ve čtvrtek ráno z Mělníka, bude nutné zajistit průjezd pod vedením

23.02.2022 15:16 | Tisková zpráva

Ze středočeského Mělníka se ve čtvrtek 24. února ráno v 8 hodin vydá na cestu nadměrný náklad. Svou 310 kilometrů dlouhou cestu zakončí v Drásově, kam dorazí v sobotu po 18. hodině.

ČEZ: Nadměrný náklad vyjede ve čtvrtek ráno z Mělníka, bude nutné zajistit průjezd pod vedením
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Ve čtvrtek má nadměr před sebou 110 km dlouhou cestu z Mělníka až do Malína nedaleko Kutné Hory, kde bude nocovat. Druhý den, tedy v pátek, vyjede kolem osmé z Malína a pojede 80 km na parkoviště Na Tobolkách - nedaleko Trhové Kamenice, kam dorazí kolem půl sedmé večer a bude zde přes noc. Na místo určení do Drásova vyjede v 8 hodin v sobotu a po dalších 120 kilometrech v 18.30 dorazí na místo. Náklad o celkové výšce 6,1 metru bude na mnoha místech podjíždět pod elektrickým vedením. Technici ČEZ Distribuce byli požádáni o uvolnění trasy, na některých místech bude nutné zajistit průjezd pod vedením vysokého i nízkého napětí.

Rozměrná odstředivka o celkových rozměrech délce 29 m, šířce 7,5 m a výšce 6,1 metru bude na trase od čtvrtečních ranních hodin až do sobotních večerních hodin. Má před sebou 310 km dlouhou trasu z Mělníka do Drásova před Brnem. Souprava noc ze čtvrtka na pátek přečká v Malíně a z pátka na sobotu na parkovišti Na Tobolkách nedaleko Trhových Svin.

Stosedmitunový kolos budou v trase transportu doprovázet technici ČEZ Distribuce. V několika případech dojde k chvilkovému přerušení dodávky energie a v několika případech budeme vedení nadzvedávat, aby souprava mohla bez problémů projet. Technici společnosti ČEZ Distribuce budou připraveni v trase, kudy nadměrný náklad pojede, reagovat i na nenadálé komplikace, které může připravit zimní počasí. Harmonogram přepravy je orientační a může se měnit v závislosti na silničním provozu, pokynech Policie a jiných nepředvídatelných skutečnostech.

Anketa

Obejdeme se bez ruského plynu?

92%
hlasovalo: 22447 lidí

Krátkodobé omezení dodávky mohou pocítit obyvatelé po trase transportu, ale ve většině případů by souprava měla projet aniž by obyvatelé byli bez energie. Budeme vypínat ve čtvrtek ve Středočeském kraji v Tuhani – místní části Červená Píska, nadzvedávat vedení v Kolíně v Jaselské ulici. V pátek souprava pojede bez omezení dodávek energie a v sobotu vypínání pocítí ve Ždírci nad Doubravou a v Krucemburku. Po projetí nákladní soupravy budeme okamžitě vše uvádět do původního stavu.

Celá tato operace vyžaduje mimořádné nasazení našich pracovníků. Snahou je, aby omezení dodávek elektřiny pro obyvatele v dotčených částech bylo co nejkratší nebo nebylo vůbec.

Děkujeme za pochopení omezení, které může přeprava zařízení způsobit.

ČEZ Distribuce, a. s., ze Skupiny ČEZ provozuje na území České republiky vedení v délce 165 834 km s 3,7 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…