ČEZ: Nevíte, kam s dětmi v neděli? Vezměte je na Den dětí do infocentra Elektrárny Ledvice

26.05.2023 8:23 | Komerční článek

Nevíte kam v neděli 28. května vyrazit s dětmi na výlet, a hlavně aby se pobavily? Zkuste s nimi navštívit mezi 9. až 15. hodinou Informační centrum klasické energetiky v Elektrárně Ledvice. V předstihu zde totiž proběhne Den dětí s profesionálními hasiči Severočeských dolů – Dolů Bílina. Kromě možnosti „osahat si“ jejich techniku čekají na všechny i soutěžní úkoly a drobné dárky od Skupiny ČEZ. Vstupné je zdarma.

ČEZ: Nevíte, kam s dětmi v neděli? Vezměte je na Den dětí do infocentra Elektrárny Ledvice
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Soutěžní úkoly přitom nebudou nijak složité. Děti budou muset například proběhnout starou důlní štolou, zachránit žabičky na rekultivovaném území tím, že je přenesou do rybníka či pomyslně zapojit elektřinu prostřednictvím „stožárů“ vysokého napětí, mezi nimiž mohou absolvovat i slalom. K dispozici jim pochopitelně bude i interaktivní energetický koutek s obnovitelnými zdroji energie a samozřejmě zásahový a záchranný vůz důlních hasičů. Po nasbírání potřebného počtu razítek, pak na každého čeká malá odměna. Do her se s nimi pochopitelně mohou zapojit i dospěláci. Ti nejrychleji přihlášení si budou moci prostřednictvím 3D brýlí vychutnat i virtuální prohlídku Jaderné elektrárny Temelín.

Takzvanou ReakTour přitom v infocentru od 6. června již absolvovalo bezmála 150 zájemců. Trvá zhruba 20 minut, přičemž k dispozici jsou troje brýle. Vzhledem k tomu, že tentokráte se nebude na jadernou toulku Temelínem nikdo objednávat předem, jsou proto slova „ti nejrychleji přihlášení“ plně na místě.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33704 lidí

Po aprílových Velikonocích s více než 160 účastníky jsou oslavy Dne dětí v Informačním centru Elektrárny Ledvice letos již druhou akcí, která je prioritně zaměřená na nejmenší návštěvníky. Stejně jako ta velikonoční poukazuje na to, že s energetikou se lze seznamovat i hravou a zábavnou formou. Další, respektive letní soutěžní putování po všech infocentrech Skupiny ČEZ, je v přípravě.

Infocentrum Elektrárny Ledvice je zaměřené na klasickou energetiku a je jediné svého druhu v ČR. Tematicky doplňuje ostatní infocentra Skupiny ČEZ věnující se jaderné energetice a obnovitelným zdrojům. Návštěvníky přitom seznamuje s končící érou doby uhelné. Elektrárna Ledvice, respektive její moderní, vysoce ekologický výrobní blok s nadkritickými parametry, tuto éru jako poslední definitivně uzavře. V současné době ovšem pomáhá ještě řešit energetickou nezávislost České republiky.

Infocentrum nabízí tři patra nabitá zážitky a poznáním. Na návštěvníky tu čeká interaktivní expozice plná virtuálních prvků a audiovizuálních technologií, díky jimž každý pozná, jak taková elektrárna vlastně funguje. Na webu ZDE také najdou kontakty, kde se mohou zaregistrovat zájemci o výstup na nejvyšší rozhlednu v České republice. Pochopitelně jsou zde zveřejňovány i novinky co se prohlídek týče, tedy i předem naplánované tematické akce, které jsou pro veřejnost zdarma, stejně jako rozhledy ze 140 metrů nad zemí z ochozu severní podpůrné věže kotelny výrobního bloku 6.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…