ČEZ: O Informační centrum a malou vodní elektrárnu Hučák v centru Hradce je stále velký zájem

05.02.2023 10:59 | Komerční článek

Infocentrum a malá vodní elektrárna Hučák v centru Hradce Králové jsou oblíbeným místem pro návštěvu místních i vyhledávaným turistickým cílem. Jen v loňském roce tudy prošlo téměř 13 tisíc návštěvníků a přes 6 tisíc navštívilo Hučák virtuálně.

ČEZ: O Informační centrum a malou vodní elektrárnu Hučák  v centru Hradce je stále velký zájem
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Již od svého otevření v roce 2008 drží Informační centrum Obnovitelných zdrojů Hučák v centru Hradce Králové vysoký standard v návštěvnosti. Celkem od jeho otevření v roce 2008 navštívilo hradecký Hučák téměř 185 tisíc zájemců buď přímo nebo virtuálně. V loňském roce přivítalo 19 151 zájemců o expozici obnovitelných zdrojů či návštěvu malé vodní elektrárny na Labi.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

Infocentrum umístěné v historické secesní budově Malé vodní elektrárny Hučák v centru Hradce Králové poutavou formou představuje principy a možnosti energetických zdrojů založených na využití síly vody, větru, slunce, biomasy a geotermální energie, současně nabízí exkurzi v prostorách historické více jak stoleté plně funkční malé vodní elektrárny.

Těšit se můžete na interaktivní exponáty, laboratoř s pokusy i virtuální realitu! Na své si ale přijdou také fanoušci historie. Elektrárna Hučák zásobí své okolí elektřinou už od roku 1912. Nechybí proto historické exponáty dokumentující tradici využívání obnovitelných zdrojů a samozřejmě ani návštěva původní strojovny elektrárny.

Vítaní jsou i ti úplně nejmenší. Vyřádit se mohou v dětském koutku, kde si užijí spoustu legrace, ale také se něčemu přiučí. Průvodci světem energie jim budou skřítci Eneři – Watík, Joulinka a jejich kamarádi.

Elektrárny Skupiny ČEZ navštívilo v roce 2022 rekordních 247 250 lidí, a to reálně i virtuálně. Obě jaderná infocentra lákala na ReakTour aneb tour až k temelínskému a nově i dukovanskému reaktoru prostřednictvím nejmodernějších brýlí s virtuální realitou. Více než 35 000 studentů i zájemců z řad veřejnosti pak zavítalo do vybraných bezemisních zdrojů ČEZ během živě vysílaných on-line prohlídek Virtuálně v elektrárně. Tento oblíbený projekt navíc přinesl v loňském roce novinku – stávající nabídka jaderných elektráren a obnovitelných zdrojů se rozrostla o prohlídku distribuční soustavy, která diváky seznamuje s kompletní cestou elektřiny.

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…