ČEZ: Ostravští sportovci získali zmodernizované relaxační centrum

04.10.2012 10:49

Odstranit svalové napětí po náročném fyzickém výkonu, uvolnit se a načerpat novou energii, to vše umožní sportovcům a občanům z Ostravska nově zrekonstruované rehabilitační centrum.

ČEZ: Ostravští sportovci získali zmodernizované relaxační centrum
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V areálu Tělovýchovné jednoty Ostrava si dnes mohla veřejnost prohlédnout moderní vybavení centra včetně hydromasážních van, sauny a masážních stolů. Centrum bude sloužit nejen pro regeneraci profesionálních sportovců, jeho služby uvítají také senioři a osoby s pohybovými potížemi. Modernizaci podpořila Nadace ČEZ částkou 250 tisíc korun.

Tělovýchovná jednota Ostrava v úterý 2. října slavnostně otevřela upravené prostory rehabilitačního centra. Zájemci si mohou dopřát perličkovou koupel ve dvou hydromasážních vanách a maséři jim na moderních masážních stolech uvolní svalová napětí z nadměrné zátěže a stresu. Zařízení je bezbariérové a mohou je využívat i handicapované osoby. Proměnou prošlo také sociální zařízení včetně sprch a šaten. „Se sportem a aktivním způsobem života souvisí větší námaha svalů končetin, kloubů a zad. Proto je velmi důležitá i následná regenerační péče. Tu poskytujeme sportovcům i veřejnosti třicátým rokem a používané zařízení jsme již nutně potřebovali obnovit,“ vysvětluje Miloš Matula, sportovní manažer TJ Ostrava.

Modernizované rehabilitační centrum bylo otevřeno u příležitosti oslav 60. výročí existence TJ Ostrava. Během úterního odpoledne si mohla veřejnost prohlédnout krásný víceúčelový sportovní areál Varenská a seznámit se s širokou škálou nabízených sportovních aktivit, kterým se jednota dlouhodobě věnuje, jako je např. volejbal, judo, stolní tenis, badminton, golf, beachvolejbal nebo tenis. K vidění byly i atraktivní exhibiční ukázky v podání členů sportovních oddílů TJ Ostrava.

Rekonstrukci zázemí pro rehabilitační služby podpořila Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Podpora regionů. „Sportovce a pohybové aktivity podporujeme dlouhodobě, letos jsme přispěli v Moravskoslezském kraji např. na konání Mistrovství světa pro tělesně postižené v Olomouci,“ uvedla Ivana Gőtzová z Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…