ČEZ: Premiéra autokina u temelínské elektrárny přilákala dvě tisícovky diváků

25.07.2020 18:14

Téměř dvě tisícovky diváků kompletního věkového spektra od dětí po seniory využily v pátek 25. července k návštěvě dvou premiérových projekcí autokina u Jaderné elektrárny Temelín.

ČEZ: Premiéra autokina u temelínské elektrárny přilákala dvě tisícovky diváků
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Netradiční filmová představení pod čtyřmi 155 metrů vysokými chladicími věžemi nejvýznamnějšího tuzemského energetického zdroje jsou součástí „oslav“ 20. výročí zahájení provozu elektrárny. Filmové večery u Temelína potrvají až do 22. srpna a nabídnou celkem 16 titulů.

„Hledali jsme takový formát oslav dvacátého výročí provozu Temelína, který by byl realizovatelný, i kdyby se dál zpřísňovala hygienická opatření v souvislosti s koronavirem. Bezpečnost a zdraví lidí je pro nás zásadní prioritou a autokino odpovídá i velmi přísným hygienickým nároků, protože se zde jednotlivé malé skupiny lidí mohou bavit odděleně,“ uvedl vedoucí útvaru jaderné komunikace ČEZ Petr Šuleř.

Jako úvodní nasadil ČEZ v pátek od 18 hodin rodinný film Jak vycvičit draka 3. První automobily začaly parkoviště proti informačnímu centru elektrárny v zámečku Vysoký Hrádek plnit už o hodinu dříve. Skladba přijíždějících byla velmi pestrá. Od rodin z okolí elektrárny přes výletníky až po ty, kteří se rozhodli strávit na jihu Čech dovolenou. Podobné to bylo i ve 21.30 při projekci Modeláře. Pouze chyběly děti.

„Jsme na týden v Třeboni a toto byla ideální možnost, jak se poprvé podívat na Temelín zblízka, kouknout se na film, který jsme ještě neviděli a ještě v autokině, kde jsme nikdy nebyli,“ konstatovala Magda Jindráčková s teplickou SPZ na voze, manželem a dvěma dětmi uvnitř. „Temelín známe dobře, ale v autokině jsme ještě nebyli a z Písku to sem nemáme daleko,“ prozradil pro změnu muž sedící ve voze s třígenerační posádkou. „Babička neodolala autokinu,“ doplnil.

Mezi diváky se spolu s dětmi objevila například také starostka Dolního Bukovska Ivana Makovičková. „Je to skvělý nápad a argument dětí, že toto si nesmíme nechat ujít, byl také velmi silný, tak jsme tady. Mohu potvrdit, že autokino stojí za návštěvu,“ sdělila a hned přidala pozvánku do Bukovska, respektive jedné z jeho místních částí. „Přijeďte zítra do Radonic. Máme tam pouť, kterou podpořila elektrárna v rámci Oranžového roku.“

Temelínské infocentrum v zámečku Vysoký Hrádek je ve dnech filmových projekcí otevřeno mimořádně až do půlnoci. Návštěvníci autokina tak mohou vyrazit před filmem na jeho prohlídku, případně využít jeho sociální zázemí. „Je možné s předstihem zaparkovat v autokině a pak vyrazit na prohlídku expozice infocentra či zámeckého parku s rybníkem, motýlí loukou a ptačí stezkou,“ poznamenala vedoucí Informačního centra Jaderné elektrárny Temelín Jana Gribbinová.

Autokino pod věžemi temelínské elektrárny není unikátní jen svým umístěním, ale i technickým vybavením. Projekce se totiž odehrává na jedné z největších LED obrazovek v Evropě. Obrazovka s plochou téměř 50 metrů čtverečních a úhlopříčkou přes 10 metrů není tak citlivá na okolní světlo, takže projekce může začít dříve, než je u letních kin obvyklé. Díky tomu jsou možné projekce dvě. První rodinná od 18 hodin a druhá večerní od 21.30 hodin. Všechny jsou zdarma.

Podrobný program i umístění autokina jsou k dispozici na webových stránkách ZDE a ZDE.

Elektrárna Temelín vyrobila od začátku roku elektrárna Temelín a 7,7 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…