ČEZ: Přemýšlíte, jak vypadá nasvícená elektrárna? Tak navštivte nejvyšší oficiální rozhlednu v České republice v podvečerním čase

25.11.2022 8:24 | Komerční článek

Zajímavý tip na pozdně odpolední či dokonce večerní výlet pro celou rodinu připravuje Skupina ČEZ na 29. listopadu. Od 16 do 20 hodin bude totiž výjimečně zpřístupněna nejvyšší oficiální rozhledna v České republice, která se nachází na severní podpůrné věži kotelny Nového zdroje v Elektrárně Ledvice.

ČEZ: Přemýšlíte, jak vypadá nasvícená elektrárna? Tak navštivte nejvyšší oficiální rozhlednu v České republice v podvečerním čase
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Z výšky 140 metrů tak bude možné spatřit z ptačí perspektivy nejen nasvícený elektrárenský provoz, ale v případě dobrých povětrnostních podmínek také světla většiny měst a obcí v Krušnohoří a Českém středohoří. Vstup je pochopitelně zdarma. Je ovšem nutné objednat se předem!

Samozřejmostí budou i prohlídky samotného informačního centra s interaktivními prvky. V případě výstupu na rozhlednu musí mít každý pevnou uzavřenou obuv. Děti starší šesti let se nahoru dostanou pouze v doprovodu dospělé osoby. Mladší pak mohou na „své dospěláky“ počkat v suterénu infocentra a užít si tak hrátek s permoníky či se blíže hravou formou seznámit s obnovitelnými zdroji a využitím energie. Pochopitelně musí na ně dohlédnout někdo z jejich dospělého doprovodu.

Zájemci o prohlídku a hlavně výstup na nejvyšší rozhlednu v ČR v podvečerním čase se musí předem zaregistrovat na telefonním čísle 411 102 313, případně e-mailem na infocentrum.ele@cez.cz. Kapacita jedné exkurze je deset osob. Exkurze budou probíhat každou hodinu od 16 do 20 hodin a v případě většího zájmu po půlhodině. Více informací najdete rovněž ZDE.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17930 lidí

Infocentrum Elektrárny Ledvice je zaměřené na klasickou energetiku a je jediné svého druhu v ČR. Tematicky doplňuje ostatní infocentra Skupiny ČEZ věnující se jaderné energetice a obnovitelným zdrojům. Nabízí tři patra nabitá zážitky a poznáním, tedy interaktivní expozici plnou virtuálních prvků a audiovizuálních technologií, díky jimž každý pozná, jak taková elektrárna vlastně funguje. Součástí prohlídky je právě i možnost (po předchozí rezervaci) výstupu na rozhlednu s prosklenou vyhlídkou (ve finále tak měří 144 m) a přístupným ochozem. Všem se tak naskytne neopakovatelný výhled na okolní krajinu, neboť se totiž ocitnou na střeše nejvyšší průmyslové stavby v Česku.

Informační centrum klasické energetiky Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice má za sebou třináct let své existence a za tu dobu si do něj našly cestu tisíce vyznavačů industriální turistiky, školní exkurze z toho nevyjímaje, a to jak z Česka, tak i ze zahraničí. V polovině letošního listopadu zde přivítali již návštěvníka s pořadovým číslem 60 000.

Zatím jediná večerní prohlídka s možným výstupem na rozhlednu proběhla v Infocentrum Elektrárny Ledvice 7. prosince 2019 a setkala se obrovským úspěchem. Bohužel během následujících dvou let covidová situace neumožnila její zopakování. V současné době se proto v infocentru snaží navázat na něco, co by se do budoucna mohlo stát tradicí. Pochopitelně vše se bude odvíjet od zájmu veřejnosti o trochu jiný pohled na Krušnohoří a České středohoří než je ten za denního světla.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…