ČEZ: Provoz Temelína na Štědrý den zajistí téměř tři stovky lidí

23.12.2023 9:19 | Tisková zpráva

Téměř tři stovky pracovníků zajistí ve třech směnách provoz Jaderné elektrárny Temelín na Štědrý den. Tu plánují energetici mít na plném výkonu. Svojí výrobou by tak 24. prosince měla krýt necelých třicet procent tuzemské spotřeby.

ČEZ: Provoz Temelína na Štědrý den zajistí téměř tři stovky lidí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Téměř tři stovky zaměstnanců se na Štědrý den vystřídají v Temelíně většinou ve třech osmihodinových směnách. Půjde především o lidi zajišťující provoz a ochranu elektrárny, dále pak třeba hasiče nebo pracovníky v kuchyni. Odpolední směna od 14 do 22 hodin nepřijde ani o tradiční štědrovečerní jídlo. V závodní jídelně budou na Štědrý večer podávat smaženého kapra s bramborovým salátem. Navíc od vedení elektrárny dostanou i speciální vánoční balíčky.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43734 lidí

„Je to především pozornost a poděkovaní za jejich práci na Štědrý večer. Jsou provozy, které jedou 24 hodin denně. Mezi ně jaderné elektrárny patří,“ uvedl Jan Kruml, ředitel Jaderné elektrárny Temelín.

Vedení elektrárny na poslední svátky roku neplánuje žádné zkoušky a činnosti, které by vyžadovaly přítomnost většího počtu lidí. „Mělo by jít o klidný provoz bez zkoušek, podobný situaci o víkendech. V práci tak bude především provozní personál, hasiči nebo ostraha,“ doplnil Jan Kruml.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 15,5 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …