ČEZ: T-Mobile pokračuje s naší součinností ve snižování uhlíkové stopy

28.06.2023 11:31 | Komerční článek

Dodavatelem 100 GWh zelené elektřiny pro T-Mobile bude nově společnost ČEZ ESCO, která začne zásobovat energií téměř 3 000 jeho odběrných míst od roku 2024 až do roku 2026. Mezi odběrná místa spadají vysílače, administrativní prostory, prodejny a datová centra. T-Mobile, který patří mezi největší odběratele elektřiny v Česku, tak pokračuje ve snižování uhlíkové stopy a snaze dosáhnout klimatické neutrality, svou celoroční spotřebu elektrické energie pokrývá pouze z obnovitelných zdrojů.

ČEZ: T-Mobile pokračuje s naší součinností ve snižování uhlíkové stopy
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Velmi nás těší, že se T-Mobile přidává mezi firmy, které od nás zelenou elektřinu odebírají. Co do objemu dodávek i velikosti sítě půjde o jednoho z největších zákazníků. Pořízením 100 GWh zelené elektřiny uspoří T-Mobile každý rok zhruba 43.000 tun CO2 oproti běžně dodávané elektřině. V současnosti s T-Mobile jednáme také o možném zavedení dalších zelených opatření, která povedou ke snižování emisí skleníkových plynů,“ řekl generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

ČEZ vyrábí zelenou elektřinu ve vodních, solárních, větrných nebo biomasových elektrárnách. Zároveň vykupuje zelenou elektřinu od malých podnikatelů vlastnících obnovitelné zdroje. Skupina ČEZ v rámci svého cíle naplnit závazky Pařížské dohody oznámila strategii Čistá Energie Zítřka. Mezi ambiciózní cíle strategie patří plán vybudovat do roku 2030 dalších 6000 MW obnovitelných zdrojů, skončit s využíváním uhlí v teplárenství a výrobu elektřiny z uhlí omezit na minimum. Do roku 2040 chce být ČEZ klimaticky neutrální.

ČEZ ESCO si dále klade za cíl dekarbonizaci českého průmyslu, obcí a veřejné správy. Mimo jiné dodávkami zelení elektřiny a instalacemi fotovoltaických elektráren přímo pro zákazníky. Mezi poslední významné zakázky v sektoru fotovoltaik patří například stavba elektrárny na střeše obchodního centra Černý Most nebo na střeše centrály Komerční banky. ČEZ ESCO je také významným dodavatelem energetických úspor se zárukou (EPC). Projekty energetických úspor loni ušetřily městům, obcím a veřejné správě přes 300 milionů korun.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,44 milionům zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu a jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi. Jednou ze strategických priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. V rámci ESG agendy se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje na opatření vedoucí ke zmírnění klimatických změn a zvyšování digitální gramotnosti české populace. Operátor cíleně podporuje neziskové organizace a znevýhodněné skupiny a pomáhá při mimořádných událostech. Jeho služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3) a letos získal první místo za nejlepší pokrytí a nejrychlejší síť – a?s?tím i?ocenění Speedtest Awards™ společnosti Ookla® za nejlepší mobilní síť v?ČR.

ČEZ ESCO je předním českým expertem na úsporná energetická řešení, dodavatel bezemisní a zelené energie a partner českého průmyslu a veřejné správy na cestě k dekarbonizaci a udržitelnosti. Zajišťuje komplexní řešení energetických potřeb – od instalace decentrálních ekologických zdrojů včetně bateriových úložišť, přes firemní elektromobilitu na klíč až po projekty energetických úspor a komplexní dodávky technického zabezpečení budov (TZB). ČEZ ESCO chce do roku 2030 postavit nebo provozovat pro potřeby svých zákazníků fotovoltaické elektrárny o celkovém instalovaném výkonu 300 MW. Půjde o instalace převážně na střechách, carportech a ve výrobních areálech zákazníků. Ambicí celé Skupiny ČEZ je do roku 2030 vybudovat 6000 MW v nových obnovitelných zdrojích. Mezi dcery ČEZ ESCO patří společnosti firmy AirPlus, AZ KLIMA, CAPEXUS, ČEZ Energetické služby, ČEZ ENERGO, Domat Control System, EP Rožnov, ENESA, ESCO SLOVENSKO, HORMEN a KART. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …