ČEZ: Temelínské čarování přilákalo k elektrárně 1500 návštěvníků

04.09.2022 8:41 | Komerční článek

Téměř půl druhé tisícovky návštěvníků přilákal v sobotu 3. září k Informačnímu centru Jaderné elektrárny Temelín letošní sedmý ročník Temelínského čarování. Odpolední zábavný program, určený především dětem ve věku od dvou do patnácti let, odstartoval přesně úderem čtrnácté hodiny.

ČEZ: Temelínské čarování přilákalo k elektrárně 1500 návštěvníků
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Někdo přijel cíleně, někdo náhodou. Návštěvníci ovšem na Temelín dorazili ze všech koutů Česka. „Nejsme tu poprvé, už proto, že manžel zde pracuje. Je příjemné počasí a chtěli jsme dětem dopřát trochu zábavy, tak jsme vyrazili. Ostatně, máme to sem kousek,“ svěřila se Silvie Nekolová z Týna nad Vltavou v doprovodu manžela Tomáš, čtyřleté dcery Sofie a sedmiletého syna Lukáše. „Nejvíc se mi líbí Zajíci z klobouku a víla Tvořilka,“ doplnila maminku malá Sofie. Ta prožila u Temelína drobnou nešťastnou chvilku. Uletěl jí totiž balónek plněný heliem, který dostala od zástupců sdružení Jihočeští taťkové. Dlouho ale nesmutnila. Taťkové jí brzy dali nový.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Děti v sobotu u temelínského infocentra v zámečku Vysoký Hrádek tvořily přibližně třetinu příchozích. Nechyběli ale ani zájemci o komentovanou prohlídku „íčka“. „Přivedla nás sem naše vášeň pro elektrárny všeho druhu. Můj syn je autista a elektrárny miluje. Proto jsme tu. O Temelínském čarování jsme se dozvěděli náhodou. Podobně jsme nedávno navštívili Dukovany a přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé stráně,“ uvedl učitel fyziky ze Zábřehu na Moravě Radek Kozák.

Bohatý program ovšem evidentně bavil i dospělé. Jeho součástí byla kouzelnická vystoupení, hudební soutěžní pořad kapely Timbre Music či představení Kašpárek a dřevěný koník Divadla kejklíře Slávka. Děti navíc absolvovaly soutěže s kouzelnickou tématikou, které prověřily jejich šikovnost při krátké procházce zámeckým lesoparkem. Přemáhaly draka, chytaly zlatou rybku, „létaly“ na koštěti, zkoušely sedmimílové boty a podobně.

„S návštěvností jsme nadmíru spokojeni, protože vyrovnala i silné a rekordní předcovidové ročníky. Svou roli sehrálo určitě počasí. A s reakcí dětí vidíme, že si odpoledne u nás užily i ony,“ poznamenala Jana Gribbinová z Útvaru komunikace Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 10,3 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…