ČEZ: Temelínský běh s novým traťovým rekordem

11.10.2023 17:32 | Tisková zpráva

Přesně 15:47 minut. Takový je nový traťový rekord v hlavním závodě na pět kilometrů Temelínského běhu. Na členité trase v parku kolem Infocentra temelínské elektrárny ho zaběhl teprve šestnáctiletý dorostenec Filip Toul z pořádajícího oddílu SK Čtyři Dvory České Budějovice.

ČEZ: Temelínský běh s novým traťovým rekordem
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Dosavadní traťový rekord překonal o dvanáct sekund. Celkově se běhu, který v minulosti byl součástí Mistrovství ČR v přespolním běhu, zúčastnilo ve dvanácti věkových kategorií sedm desítek běžců.

Hned pětkrát museli závodníci v hlavní mužské kategorii absolvovat náročný kilometrový okruh. Vůbec poprvé běžel hlavní závod vítězný Filip Toul. Ještě loni totiž nadějný dorostenec závodil v žákovské kategorii. „Trať tu je velice náročná, plná kopců, zatáček, seběhů, ale běželo se mi skvěle. Jsem moc rád za traťový rekord. I když jsem si celou trať odtáhl od začátku sám, tak se mi podařilo běžet závod ve stejném tempu, kterým jsem tu loni běžel dvoukilometrovou žákovskou trať,“ říká spokojený Filip, který v letošním roce na Mistrovství České republiky dorostu na dráze vyhrál běh na 1 500 m a vede v této disciplíně letošní republikové dorostenecké tabulky. Mezi ženami nejrychleji pět kilometrů za 21:11 minut zdolala Pavla Stulíková z Dřítně.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29499 lidí

Na start Temelínského běhu se také poprvé postavil i velitel temelínských hasičů Martin Novotný. „Dřív jsem běhal kratší tratě závodně, teď už běhám pro radost, tak dvakrát až třikrát týdně. Byl to příjemný závod, na krásné trati, v přírodě. Přišli jsme i se synem Markem, který si zaběhl kilometr.“

Nejmladší běžci do devíti let zdolávali půlkilometrový okruh, vítězství si do Písku odvezl devítiletý Pavel Kalamár, mezi děvčaty zvítězila Vendula Dvořáková z oddílu SKOK Jindřichův Hradec. „Běhám většinou takové delší tratě, nejraději mám dvě stě metrů. Dneska se mi běželo dobře. Minulý týden jsem vyhrála závody ve Veselí,“ pochlubila se devítiletá Vendulka.

Kvalitní výsledky, solidní účast a skvělá atmosféra potěšily ředitele závodu Pavla Suchého z pořádajícího atletického oddílu SK Čtyři Dvory České Budějovice. „Dnešní závod se povedl, padaly krásné výkony, jen je škoda, že nevyšlo lepší počasí. V příštím roce bychom rádi na tradici navázali a začátkem října uspořádali u temelínského infocentra již 6. ročník závodu,“ říká na závěr sportovního dne Pavel Suchý.

Informace z JE Temelín 11. 10. 2023

První i druhý blok jsou v provozu. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků.

Informace o parametrech na 1. bloku:

  • blok je v provozu 
  • výkon turbogenerátoru – 1085 MWe 
  • výroba elektřiny od začátku roku: 5 772 748 MWh

Informace o parametrech na 2. bloku:

  • blok je v provozu 
  • výkon turbogenerátoru – 1082 MWe 
  • výroba elektřiny od začátku roku: 5 993 148 MWh

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…