ČEZ Teplárenská: S novým školním rokem podporujeme výuku přírodovědných předmětů

31.08.2023 17:34 | Tisková zpráva

Symbolický šek ve výši 25 000 korun převzala z rukou Martina Nováka, zástupce ČEZ Teplárenské, Martina Meitnerová, ředitelka jirkovské ZŠ Nerudova. Celou finanční částku přitom škola použila k zakoupení interaktivní tabule do učebny fyziky.

ČEZ Teplárenská: S novým školním rokem podporujeme výuku přírodovědných předmětů
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

ČEZ Teplárenská, a.s., ze Skupiny ČEZ u příležitosti zahájení nového školního roku obdarovala celkem sedm základních škol, tři z nich jsou z Ústeckého kraje. Každá škola dostala 25 000 korun.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

„Školství a vzdělávání všeobecně v regionech, kde naše společnost působí, podporujeme dlouhodobě. Kromě specifických žádostí jsme například během uplynulých pěti let podporovali žáky prvních tříd nákupem výtvarných potřeb. Nyní jsme ovšem zvolili zcela odlišný koncept podpory u příležitosti zahájení nového školního roku. Každá z obdarovaných škol dostane 25 000 korun na vybavení učeben či pomůcky pro výuku přírodovědných předmětů na druhém stupni ZŠ,“ říká Rostislav Díža, generální ředitel ČEZ Teplárenské.

Pro vedení ZŠ Nerudova v Jirkově nebylo vůbec těžké dané kritérium, že finanční dar bude využit na nákup pomůcek pro výuku exaktních předmětů, splnit. „Již delší dobu jsme uvažovali o zakoupení nové interaktivní tabule do učebny fyziky. Bude využívána pro podporu interaktivní výuky fyziky v kontextu digitalizace vzdělávání. I díky ČEZ Teplárenské se tak budou žáci lépe orientovat právě v digitálním prostředí, což je více povede k tvořivému a kritickému využívání digitálních technologií při demonstraci některých fyzikálních pokusů,“ kvituje Martina Meitnerová, ředitelka školy.

Kromě jirkovské ZŠ byly na severu Čech stejnou finanční částkou podpořeny i Základní škola s rozšířenou výukou hudební výchovy v Teplicích a ZŠ Za Chlumem v Bílině. Další čtyři symbolické šeky putovaly do Trutnova, Bohumína, Orlové a Hodonína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…