ČEZ Teplárenská hlásí zahájení topné sezóny na Trutnovsku

16.09.2012 15:20

Oba výrobní zdroje Skupiny ČEZ ve východních Čechách jsou připraveny na zahájení topné sezóny. ČEZ Teplárenská začala dodávat teplo pro obyvatele napojené na tepelnou síť v Trutnově a okolí ve čtvrtek 13. září. Ve Dvoře Králové jsou připraveni dle počasí na zahájení dodávky tepla.

ČEZ Teplárenská hlásí zahájení topné sezóny na Trutnovsku
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„V letošním roce jsme teplo začali dodávat téměř na den stejně jako v loňském roce. Topnou sezónu zahajujeme, když po dva za sebou jdoucí dny průměrná teplota nepřesáhne 13 stupňů Celsia a podle vývoje počasí nelze v následujícím dni očekávat zvýšení průměrné teploty nad tuto hodnotu. V loňském roce jsme zahájili v Poříčí i ve Dvoře Králové nad Labem topnou sezónu 14. září,“ vysvětluje  Ing. Radko Kutík, manažer provozní jednotky Poříčí.

Oblast Trutnovska zásobuje teplem z elektrárny Poříčí převážně společnost ČEZ Teplárenská, která prostřednictvím svých tepelných sítí dodá ročně okolo 900 TJ tepelné energie pro své odběratele, celkem se jedná o 2 800 odběrných míst v Trutnově, Mladých Bukách, Svobodě nad Úpou, Janských Lázních, Horním Maršově, Bohuslavicích, Suchovršicích, Úpici a Radvanicích. Dvůr Králové vytápí tamní teplárna, která v celkovém objemu zhruba 190 TJ dodá ročně teplo do stovky předávacích míst ve městě.

Připravenost na topnou sezonu 2012/13 hlásí všechny provozní jednotky společnosti ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ. Na kontrolu, údržbu či opravy parovodů, horkovodů, výměníků a dalšího zařízení společnost vynaložila desítky miliónů korun.

Všeobecné informace o ČEZ Teplárenská, a.s., naleznete na www.cez.cz/teplarenska.

Šárka Beránková, mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…