ČEZ Teplárenská zaplatí rekonstrukci osvětlení v bohumínském Domě dětí

29.11.2012 20:05

Bohumín, 29. listopadu 2012 – místostarosta Bohumína Lumír Macura převzal z rukou pana Martina Šangaly ze společnosti ČEZ Teplárenská šek v hodnotě 50 000 Kč.

ČEZ Teplárenská zaplatí rekonstrukci osvětlení v bohumínském Domě dětí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Dar využijeme na rekonstrukci osvětlení v tělocvičně Domu dětí a mládeže u nás v Bohumíně,“ sdělil starosta Bohumína Petr Vícha a dodal: „těší nás, že společnost ČEZ Teplárenská v našem městě nejen dobře topí, ale také podporuje různé projekty. Tento dar není totiž jediný, je to již několikátý v řadě a toho si opravdu ceníme.“

Tělocvičnu v Domě dětí a mládeže využívají nejen bohumínské děti, ale také občanská sdružení města. Tělocvična je vhodná pro basketbal, florbal, volejbal, badminton a další, nejen kolektivní sporty. Nové osvětlení zvýší komfort pro všechny. Spotřebuje polovinu elektřiny a svítí dvakrát tolik, co původní světla.

Zřizovatelem Domu dětí a mládeže je město Bohumín od 1. Ledna 2007. Volnočasovým aktivitám se v zájmových kroužcích a kurzech věnuje každoročně přes 900 dětí. Mají na výběr přibližně ze 70 nejrůznějších aktivit.

ČEZ Teplárenská dodává teplo do Bohumína od roku 2010. Teplo je přivedeno z Dětmarovické Elektrárny potrubím o délce 8 kilometrů. Dalších 14 kilometrů trubek rozvádí teplo do jednotlivých výměníkových stanic. V nich se ohřeje voda do radiátorů odběratelů a také teplá voda, která pak teče lidem z kohoutků. Projekt se dále rozšiřuje, v současnosti probíhají práce na vybudování teplovodního potrubí pro obyvatele domů v Nerudově ulici. Ty připojíme na teplo z Dětmarovické Elektrárny v září příštího roku. Celý projekt zásobování Bohumína dálkovým teplem z Dětmarovic sklidil i několik cen. Teplárenské sdružení ocenilo projekt v roce 2011 jako nejlepší v kategorii „Rozvoj soustav zásobování teplem“. V celostátní soutěži pak v témže roce získal projekt uznání poroty. O rok později pak v anketě Projekt desetiletí byl jako jediný oceněn odborníky v energetice, novináři i veřejností.

Jaroslav Jurča, mluvčí ČEZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

14:52 Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

Kniha "Spiknutí - Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR" od autorské dvojice Luboš Procházka a Rad…