ČEZ: V Temelíně už mají posilující dávku více než tři stovky lidí

23.12.2021 7:29 | Tisková zpráva

S dvoutýdenním předstihem zaplnili pracovníci Temelína kapacitu dalšího termínu pro očkování zaměstnanců ČEZ. Na třetí očkovací termín se přihlásilo 180 zaměstnanců ČEZ, dodavatelů i rodinných příslušníků. Alespoň dvěma dávkami je v Temelíně očkováno přes 85 procent zaměstnanců. Začíná přibývat i těch, kteří už za sebou mají posilující třetí dávku. Další termíny očkování plánuje ČEZ v Temelíně na začátek příštího roku.

ČEZ: V Temelíně už mají posilující dávku více než tři stovky lidí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Přesně 180 lidí se nechalo v Jaderné elektrárně očkovat začátkem tohoto týdne. Přitom pro drtinou většinu z nich, konkrétně 172, šlo o posilují dávku. V případě vakcíny Pfizer to znamenalo třetí dávku, u Johnson & Johnson o druhou dávku. Dohromady tak v Temelíně posilující dávkou prošly více než tři stovky lidí. „V Dukovanech a Temelíně se proočkovanost blíží 90 procentům, takže nyní je už očkování hlavně o posilujících dávkách. I proto počítáme s tím, že s tímto programem budeme pokračovat i v prvních měsících příštího roku,“ uvedl Daniel Rous, ředitel Útvaru ochrana Skupiny ČEZ.

Očkování energetiků v prostorách vlastního testovacího centra provádí najatá zdravotnická organizace. Ta po předchozích zkušenostech zvýšila počet lékařů, kteří vakcínu aplikují na dva. Pro pracovníky Temelína i Dukovan je očkování dobrovolné. Lidé si mohou vybrat jednu ze tří vakcín – Pfizer, Moderna a Johnson & Johnson. Vedle toho zůstává na Temelíně v provozu testovací centrum. Každý pracovní den zde zdravotníci provedou v průměru dvě stovky testů.

Ochranná proticovidová opatření platí v Temelíně dlouhodobě. Zaměstnanci mají povinnost nosit respirátory ve vnitřních prostorách, na zastávkách a při spolujízdě. Tam, kde to situace vyžaduje a umožňuje, využívají homeoffice. Důraz energetici kladou na dezinfekci, řada porad probíhá dálkově přes aplikaci Teams. Speciální teploměry na vstupu do elektrárny automaticky měří tělesnou teplotu. Od února je v provozu testovací centrum. Týdně zde zdravotníci provedou přibližně tisícovku testů. V případě potřeby jsou schopni tuto kapacitu navýšit. V minulosti ve špičce zvládali zdravotníci i tisícovku testů denně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec