ČEZ: Velikonoce přilákaly k Temelínu tři tisíce lidí

11.04.2023 11:29 | Komerční článek

Velikonoční trhy, divadélko, hudební a kouzelnické vystoupení nebo pletení pomlázek a malování velikonočních vajíček. To jsou jen příklady programu, který na Velikonoce připravili organizátoři pro návštěvníky Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Těch během čtyř dní přišlo k jihočeské elektrárně tři tisíce.

ČEZ: Velikonoce přilákaly k Temelínu tři tisíce lidí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Procházka parkem, splnění úkolů a získání sladké odměny. Takový program probíhal po celé Velikonoce u Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Děti i jejich rodiče si procházku na čerstvém vzduchu užívaly. Děti navíc potěšil čokoládový zajíček za získaní potřebných razítek.

Bohatý program pak na rodiny s dětmi čekal v sobotu. Celý den si návštěvníci mohli užívat velikonoční trhy, hudební a kouzelnické vystoupení nebo pletení pomlázek a malování velikonočních vajíček.

Anketa

Který z uvedených lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 11592 lidí

Z Týna nad Vltavou přijeli manželé Tůmovi. „Byli jsme tu již včera s vnoučaty, prošli jsme si všechna stanoviště v parku, děti si zasoutěžily a dostaly za odměnu velikonočního zajíčka. Dnes jsme si přišli poslechnout kapelu a projít si velikonoční stánky,“ říká Marie Tůmová. „O akci jsme se dozvěděli na facebooku. Přijeli jsme z Českých Budějovic, rádi sem na různé akce jezdíme,“ říká paní Baštářová a pětiletá dcera Sára dodává: „Líbí se mi tu, dostala jsem lízátko a vymalovala jsem si vajíčko.“

Spokojeni byli i organizátoři ze Spolku Žijeme Týnem, kteří ve spolupráci s ČEZ sobotní Velikonoce u temelínského infocentra připravili. „Jsem rád, že i za deštivého počasí se nám podařilo akci uspořádat v plánovaném rozsahu a přišlo takové velké množství návštěvníků. Děti si prošly jednotlivá soutěžní stanoviště v parku i v infocentru a odcházely spokojené se sladkou odměnou,“ doplňuje David Slepička ze spolku Spolku Žijeme Týnem.

Vedle toho si zájemci mohli prohlédnout i vlastní infocentrum a prostřednictvím virtuálních brýlí projít dokonce i samotnou jadernou elektrárnu. Další akci pro rodiny s dětmi ČEZ v blízkosti Jaderná elektrárny Temelín plánuje na 27. května, kdy proběhne tradiční Temelínské čarování.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 5,1 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…