ČEZ: Zájem o prohlídku Elektrárny Dětmarovice v jubilejním roce trvá

18.08.2015 13:57

Dětmarovickou elektrárnu, která letos slaví 40 let od zahájení provozu, navštívilo v prvním pololetí zhruba o desetinu méně exkurzí než ve stejném období loňského roku. Naopak mnohem více zájemců než obvykle přišlo na Den otevřených dveří.

ČEZ: Zájem o prohlídku Elektrárny Dětmarovice v jubilejním roce trvá
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Počet exkurzí je víceméně podobný jako loni, což souvisí s trendem škol představit žákům a studentům reálný provoz průmyslových firem. Ale počet zájemců o prohlídku v rámci Dne otevřených dveří nás opravdu překvapil. Letos nám poprvé v historii těchto prohlídek došly přilby a tak další zájemci o exkurzi museli čekat, až se z prohlídky vrátí jiná skupina,“ řekl výrobní ředitel elektrárny Karel Šponar.

Elektrárna Dětmarovice je svým instalovaným výkonem 800 MW největší klasickou elektrárnou na území Moravskoslezského kraje i v rámci celé Moravy. Spaluje černé uhlí, ze kterého vyrábí elektřinu a teplo. Ročně dokáže vyrobit okolo 2 500 000 MWh elektrické energie (což je spotřeba více než 700 000 domácností) a kolem 800 000 GJ tepla. Teplem elektrárna zásobuje domácnosti a firmy v Orlové a Bohumíně. Letos elektrárna dokončila investici za zhruba 400 milionů korun, která zhruba o polovinu sníží podíl oxidů dusíku v exhalacích a výrazně tím přispěje ke zlepšení životního prostředí v regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…