ČEZ obnovil po covidové pauze exkurze na Dlouhých stráních

14.03.2022 19:38 | Komerční článek

Po dvouměsíční pauze vynucené ochrannými opatřeními proti covidu ČEZ obnovil provoz všech svých infocenter. Na návštěvníky čeká mnoho nových atrakcí včetně temelínské ReakTour, první hromadné virtuální prohlídky v Česku. Exkurze začaly také na vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně.

ČEZ obnovil po covidové pauze exkurze na Dlouhých stráních
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Účastníci exkurzí se mohou těšit na novinky, například nedávno otevřený dětský koutek s edukativní stěnou, na které si mohou malí energetici vyzkoušet vodivost různých látek, zjistit, jak vlastně přečerpávací elektrárna funguje nebo si zahrát se spoustou interaktivních modelů a skládaček. Do budoucna chystá ČEZ pro návštěvníky nový film, který představí historii elektrárny i přínos Dlouhých strání pro českou energetiku.

Své brány znovu otevírají také infocentra obou jaderných elektráren – Dukovan a Temelína, lidé ale mohou opět navštívit rovněž vodní elektrárny Dalešice, Hučák, Orlík, Štěchovice a klasickou elektrárnu Ledvice. Zájemci o exkurze se už nyní mohou přihlašovat prostřednictvím e-mailu nebo telefonicky, vše potřebné najdou ZDE.

„Návštěvníky jsme doteď vítali jen skrze projekt Virtuálně v elektrárně, už se ale těšíme, až za námi přijdou i reálně. Mají se na co těšit. Třeba v Temelíně se nám opět naplno rozjede unikátní ReakTour, což je prohlídka prostřednictvím speciálních brýlí, které lidi přenesou do nejstřeženějších míst jaderné elektrárny i bez bezpečnostní prověrky,“ popisuje Kateřina Bartůšková, vedoucí infocenter Skupiny ČEZ.

Poté co ČEZ v lednu vyhlásil omezení návštěv, nahradil fyzické programy v infocentrech unikátními virtuálními prohlídkami z interaktivního televizního studia. Dosud je absolvovalo téměř 70 tisíc lidí, zejména studentů. Navštívit se dají až do konce března.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…