ČEZ obnovil po covidové pauze exkurze na Dlouhých stráních

14.03.2022 19:38 | Komerční článek

Po dvouměsíční pauze vynucené ochrannými opatřeními proti covidu ČEZ obnovil provoz všech svých infocenter. Na návštěvníky čeká mnoho nových atrakcí včetně temelínské ReakTour, první hromadné virtuální prohlídky v Česku. Exkurze začaly také na vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně.

ČEZ obnovil po covidové pauze exkurze na Dlouhých stráních
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Účastníci exkurzí se mohou těšit na novinky, například nedávno otevřený dětský koutek s edukativní stěnou, na které si mohou malí energetici vyzkoušet vodivost různých látek, zjistit, jak vlastně přečerpávací elektrárna funguje nebo si zahrát se spoustou interaktivních modelů a skládaček. Do budoucna chystá ČEZ pro návštěvníky nový film, který představí historii elektrárny i přínos Dlouhých strání pro českou energetiku.

Své brány znovu otevírají také infocentra obou jaderných elektráren – Dukovan a Temelína, lidé ale mohou opět navštívit rovněž vodní elektrárny Dalešice, Hučák, Orlík, Štěchovice a klasickou elektrárnu Ledvice. Zájemci o exkurze se už nyní mohou přihlašovat prostřednictvím e-mailu nebo telefonicky, vše potřebné najdou ZDE.

„Návštěvníky jsme doteď vítali jen skrze projekt Virtuálně v elektrárně, už se ale těšíme, až za námi přijdou i reálně. Mají se na co těšit. Třeba v Temelíně se nám opět naplno rozjede unikátní ReakTour, což je prohlídka prostřednictvím speciálních brýlí, které lidi přenesou do nejstřeženějších míst jaderné elektrárny i bez bezpečnostní prověrky,“ popisuje Kateřina Bartůšková, vedoucí infocenter Skupiny ČEZ.

Poté co ČEZ v lednu vyhlásil omezení návštěv, nahradil fyzické programy v infocentrech unikátními virtuálními prohlídkami z interaktivního televizního studia. Dosud je absolvovalo téměř 70 tisíc lidí, zejména studentů. Navštívit se dají až do konce března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …