ČEZ opět přispěl na adventní výzdobu stromečků 356 obcím z celé republiky

02.12.2023 13:56 | Tisková zpráva

Čekání na Ježíška již pošesté za sebou zpříjemňuje obyvatelům stovek měst a obcí po celé České republice Skupina ČEZ. Stejně jako v předchozích letech přispěla na slavnostní nazdobení obecních stromečků a doprovodné akce, spojené s jejich slavnostním rozsvícením. Naplňuje tak své dlouholeté motto pomáhat tam, kde působí. V řadě obcí kvůli napjatým rozpočtům finanční pomoc ze strany ČEZ s navozením adventní nálady vítají.

ČEZ opět přispěl na adventní výzdobu stromečků 356 obcím z celé republiky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Stánky s ozdobami, perníčky a svařákem, umělecká vystoupení dětí, společné zpívání koled, někde možná i Mikulášská nadílka a jako hřeb večera slavnostní rozsvícení vánočního stromku na náměstí. Právě s poslední položkou starostům a starostkám opět pomůže příspěvek od Skupiny ČEZ. Celkem letos společnost podpořila nazdobení a nasvícení stromečků v 356 obcích po celé České republice. Tradiční předvánoční spolupráce, která zpříjemňuje místním obyvatelům adventní čas, se těší velké oblibě, nepřerušily ji ani covidové roky 2020 a 2021.

„Celoročně naplňujeme různými aktivitami v regionech, kde podnikáme, jeden z pilířů naší Vize 2030 a to být dobrým partnerem a sousedem. Adventní setkání u vánočního stromu, kdy si sousedé mohou užít slavnostní atmosféru, pobavit se, popřát si hezké svátky, je jedním z dílků této pestré mozaiky. Proto jsme rádi opět obce touto cestou podpořili. Rozsvícením vánočních stromů na venkově i ve městech chceme zároveň poděkovat všem zákazníkům, kteří nám zachovávají přízeň,“ říká členka představenstva a ředitelka udržitelnosti Skupiny ČEZ Michaela Chaloupková.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10894 lidí

Díky příspěvku si obce mohou pořídit třeba úspornou světelnou sadu, která spotřebovává jen minimum elektřiny a šetří tak nejen rozpočet ale i planetu. Například moderní venkovní osvětlení osmimetrového stromu pomocí LED světýlek spotřebuje za šest hodin svícení méně než 1,5 kWh energie, tedy asi tolik, co rychlovarná konvice.

V některých obcích stromečky rozsvítili už minulý víkend, v jiných čekají až na tento, první prosincový, případně na Mikuláše. Leckde mají naplánovaný i doprovodný kulturní program, ať už se jedná o vystoupení místních dětí, spolků, kapel, nebo jiných umělců. V řadě obcí díky příspěvku zbydou finance na drobné dárečky pro děti nebo třeba pro seniory. Seznam všech obcí, kterým ČEZ letos na rozsvícení stromečků přispěl, je k dispozici na webových stránkách ZDE.

Zatímco někdo si čekání na Ježíška krátí vyjídáním čokolád z adventních kalendářů, příznivci aktivního pohybu se mohou zapojit do předvánoční výzvy charitativní aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Každou adventní neděli na ně čeká na Facebookové stránce, věnované aplikaci, sportovní výzva nebo kvízová otázka a ceny, zaměřené na zdravý pohyb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

22:03 Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

V úterý 7. května uvede Česká pošta do prodeje výplatní samolepící písmenové poštovní známky Emoji. …