ČHMÚ s vámi bude mluvit více a častěji

06.10.2018 12:15

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zřizuje od 1. 10. 2018 tiskové a informační oddělení. Jeho úkolem bude zajišťovat včasné a cílené informace o činnosti ústavu veřejnosti a médiím, vyřizovat jejich dotazy a zpracovávat jejich podněty.

ČHMÚ s vámi bude mluvit více a častěji
Foto: ČHMÚ
Popisek: ČHMÚ

Dlouhodobou vizí ČHMÚ je neustálé zlepšování, hledání nových řešení a přizpůsobování se měnícím se podmínkám a potřebám uživatelů s důrazem na kvalitu a objektivitu dat, produktů a služeb. ČHMÚ v letošním roce připravil novou komunikační strategii směrem k veřejnosti a médiím. Sjednoceny byly aktivity na sociálních sítích, byly vydány mobilní aplikace ČHMÚ a ČHMÚ+ a připravuje se návrh nových webových prezentací.

„Zásadní změnou je zřízení Tiskového a informačního oddělení, které bude koordinovat přípravu informací pro veřejnost a média a zprostředkovávat informace a zajímavosti od jednotlivých specialistů v oblastech meteorologie a klimatologie, hydrologie a kvality ovzduší a dalších činnostech ústavu“, upřesnil Mgr. Mark Rieder, ředitel ČHMÚ. Oddělení bude rovněž zajišťovat popularizační a osvětovou činnost. Nově vzniklé Tiskové a informační oddělení také přebírá stávající agendu tiskového mluvčího úseku meteorologie a klimatologie, kterým byl RNDr. Petr Dvořák.

„Výhodou nového oddělení bude zajištění komunikace o činnostech, výstupech a službách ústavu. Vše by mělo být zajištěno napříč veškerými úseky a pobočkami ČHMÚ, což nebylo doposud v možnostech jediného, byť velmi schopného odborníka a mediálně zdatného člověka“, poděkoval Petrovi Dvořákovi za jeho dlouholetou práci na pozici tiskového mluvčího Mgr. Libor Černikovský, ředitel pro meteorologii a klimatologii. „Změnu komunikační strategie ČHMÚ považuji za správnou cestu. Mých 9 let ve funkci mluvčího byla velmi dobrá zkušenost, ČHMÚ se zviditelnil v médiích a nyní je čas pokročit dále“, okomentoval změny RNDr. Petr Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.