ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Mezizubní péče

17.02.2015 13:19

Klasický zubní kartáček není pro čištění mezizubních prostor určen, a tudíž je ani nedokáže dostatečně vyčistit. Existuje několik způsobů mezizubní péče a v internetovém obchodě ČistímeSiZuby.cz naleznete mnoho praktických dentálních pomůcek k tomu přímo určených.

ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Mezizubní péče
Foto: Archiv
Popisek: Úsměv, ilustrační foto

Zubní plak je důmyslné společenství mikroorganismů, které se bez problémů vytvoří i v těch nejužších mezizubních prostorech. Pokud není plak pravidelně odstraňován, má ideální podmínky k narušení povrchu zubu a vytvoření zubního kazu. A právě v mezizubních prostorech se v dospělosti tvoří zubní kazy nejčastěji.

Pravidelným mezizubním čištěním zlepšujeme zdraví ústní dutiny, předecházíme zubnímu kazu, krvácení dásní a pozdější parodontóze. Mezizubní čištění by mělo být automatickou součástí každodenní péče o zuby.

Nejrozšířenější a stále častěji využívanou pomůckou mezizubního čištění je mezizubní kartáček. Každodenní používání mezizubního kartáčku se dlouhodobě ukázalo jako nejúčinnější způsob odstranění zubního plaku z mezizubních prostor.

Pro velmi úzké mezizubní prostory, kde nelze mezizubní kartáček využít je nepostradatelná mezizubní niť. Používání mezizubní nitě není úplně jednoduché a vyžaduje cvik. To usnadňují voskovaná vlákna, ta nevoskovaná pak mají větší účinnost.  Speciální dentální nit pro čištění rovnátek, mezičlenů u můstků, korunek a kolem implantátů se nazývá Superfloss. Vlákno má speciálně vyztužený konec pro snadné zavádění.

Zbytky potravy, která ulpí v mezizubních prostorech, zavdávají příčinu k rychlé tvorbě plaku a mohou způsobit nepříjemný zápach z úst. Na trhu jsou dnes různé druhy praktických dentálních párátek vč. pouzder pro snadné odstranění zbytků potravy během dne. Párátka je možné po opláchnutí v teplé vodě opětovně použít.

Opravdu praktickou mezizubní pomůckou, která kombinuje výhody jak dentální nitě, tak párátka, jsou tzv. flosspic. Jde se o mezizubní niť napnutou do mečíku párátka na jednom konci a párátko na konci druhém. Flosspic nabízí jednoduchý způsob čištění mezizubních prostor nejen dospělých, ale i dětí od šesti let.

Další informace o dentální péči, široký výběr dentálního zboží, mezizubní kartáčky, párátka i mezizubní nitě naleznete v internetovém obchodě ČistímeSiZuby.cz.

Objednané zboží se odesílá do 24 hodin a svou zásilku můžete sledovat on-line. Vybrané a objednané dentální zboží se tak pohodlně doručí až k vám domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…