CK ALEXANDRIA: Letní turistická sezóna 2014 byla rekordně úspěšná

28.09.2014 21:36

Letní turistická sezóna 2014 byla rekordně úspěšná. I když na letní dovolenou do některých destinací odlétají ještě poslední turisté, už teď to vyplývá z údajů, které má k dispozici cestovní kancelář ALEXANDRIA.

CK ALEXANDRIA: Letní turistická sezóna 2014 byla rekordně úspěšná
Foto: CK ALEXANDRIA
Popisek: CK ALEXANDRIA

„Počet našich klientů se zvýšil o více než 10 procent, takže se pohybuje již okolo 70 000,“ uvedl jednatel společnosti Alexandr Pavlov. Tržby CK Alexandria podle jeho odhadu vzrostou dokonce o téměř 20 % a přiblíží se jedné miliardě.

„Letošní rok byl a stále je v některých ohledech velmi obtížný. Politické a ekonomické problémy ovlivňují dění v Evropě i ve zbytku světa, dlouhodobá nestabilita panuje v Egyptě.  Přesto se Češi nenechali o svou letní dovolenou připravit a k moři jich s námi vyrazil rekordní počet,“ říká ředitel marketingu Alexandrie Petr Šatný.

Nárůst tržeb, který předstihl růst počtu prodaných zájezdů, má podle Šatného jednoduché vysvětlení: „Je vidět, že roste především poptávka po dražších a kvalitnějších zájezdech. Téměř celý náš nárůst tvoří zájezdy all inclusive.“

Mezi klienty Alexandrie byly letos nejoblíbenějšími letními destinacemi už tradičně Bulharsko, hned po něm pak Řecko, Turecko a Španělsko (především ostrovy Mallorca a Menorca). Následovaly Itálie, Chorvatsko, Tunisko a Kypr.

„Egypt je bohužel země, která se potýká s dlouhodobými výkyvy zájmu, a počet turistů, kteří  do této destinace směřují, se zatím ani zdaleka nevrací na čísla před začátkem ‚arabského jara‘,“ podotýká Šatný.

S koncem léta zahájila Alexandria přípravu na další sezonu, která pro ni bude jubilejní, 25.

„Bylo to čtvrtstoletí úspěšné, plné neopakovatelných zážitků a spousty radosti, kterou s našimi klienty sdílíme,“ říká Alexandr Pavlov, který jednu z nejúspěšnějších českých cestovních kanceláří zakládal. „Naším cílem i nadále zůstává poskytnout klientům maximální servis, široký výběr a odpovídající kvalitu za co nejlepší cenu,“ dodává.

Cestovní kancelář Alexandria působí na českém trhu od roku 1991 a v současné době již patří mezi největší české cestovní kanceláře. Alexandria je největším českým touroperátorem na Bulharsko a její nabídka zájezdů do Řecka patří k nejširším na trhu. Kromě těchto zemí nabízí Alexandria zájezdy také do Turecka, Egypta, Tuniska, Španělska, na Kypr, Maltu, do Chorvatska a Itálie. Alexandria je také průkopníkem na trhu aktivních dovolených. Profesionální české animační týmy, které na trh přivedla jako první a které působí v klubových hotelích Alexandria, připravují české animační programy nejen pro děti, ale i pro dospělé. Samozřejmostí jsou u CK Alexandria i lyžařské zájezdy a nechybí ani zájezdy do exotických zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…