ČMA přivíátala Willa Bowena, amerického zakladatele hnutí Svět bez stížností

23.12.2017 21:57

Zakladatel hnutí Svět bez stížností Will Bowen na vánočním večírku ČMA.

ČMA přivíátala Willa Bowena, amerického zakladatele hnutí Svět bez stížností
Foto: Česká manažerská asociace
Popisek: Česká manažerská asociace, logo.

Česká manažerská asociace přivítala na vánočním večírku spojeném s Klubovou radou exkluzivního hosta, amerického zakladatele hnutí Svět bez stížností Willa Bowena. Will je autorem 21denní nestěžovací výzvy, do které se zapojilo již 11 miliónů lidí ze 106 zemí světa.

Will Bowen členům ČMA přiblížil svou tezi, že když si člověk přestane stěžovat, uvidí, že má možnost radovat se z mnoha jiných věcí. Změní svůj pohled na svět, spatří nové věci nebo staré věci v novém světle.  A zaměří se na to, co je dobré, a díky tomu si do života přitáhne ještě více dobého.

„Záměrem Světa bez stížností je změnit negativní přístup lidí na světě v pozitivní tím, že si aspoň jedno procento celkové populace (tj. 60 milionů lidí) přestane stěžovat,“ vysvětlil svou ambici Will Bowen.

  • Průměrný člověk si stěžuje přibližně patnáctkrát až třicetkrát za den, takže v ČR to je přibližně 6 miliard stížností měsíčně.

  • Stěžování způsobuje, že se lidé zaměřují na své momentální problémy, a tak se připravují o vnitřní schopnost hledat a nacházet pozitivní, harmonická řešení.

Přednáška Willa Bowena navázala na prezentace klubů ČMA, které v rámci klubového setkání zhodnotily rok 2017 a představily plány na nadcházející rok. Večer zakončila degustace moravského vína z vinařství nového kolektivního člena ČMA Nešpor & Rajský.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…