ČMKBK: Zemní plyn proti předchozímu týdnu zdražil

02.10.2017 10:00

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKBK) bylo ve 39. týdnu uzavřeno 176 kontraktů na dodávku 36 tisíc MWh zemního plynu a elektřiny pro konečné odběratele v hodnotě 25,2 milionu korun. Zemní plyn proti 38. týdnu zdražil.

ČMKBK: Zemní plyn proti předchozímu týdnu zdražil
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Cena ročních kontraktů zemního plynu stoupla proti předchozímu týdnu v maloodběru o 2,4 procenta na 472 Kč/MWh, ve velkoodběru vzrostla o 3,9 procenta s uzavíracím kurzem 480 Kč/MWh.

Roční kontrakty elektřiny končily obchodování v nízkém napětí na úrovni 982 Kč MWh, ve vysokém napětí na kurzu 1009 Kč/MWh.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství ČR. Obchodování s energiemi organizuje ČMKBK v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, která je tak první energetickou burzou v České republice a největším energetickým burzovním trhem s dodávkami energií ve střední Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…