ČOI: Plastová knížka Belly Bear není pro děti bezpečná

24.09.2018 18:50

Česká obchodní inspekce zjistila, že v prodeji je dětská hračka, která může být pro malé děti nebezpečná. Jedná se o plastovou knížku do vody “Belly Bear“.

ČOI: Plastová knížka Belly Bear není pro děti bezpečná
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce objevila na trhu hračku, která není v souladu s bezpečnostními požadavky kladenými na hračky pro nejmenší děti. Jedná se o plastovou knížku do vody „Belly Bear“ s obrázky zvířátek. Uvnitř jedné ze stránek je umístěné pouzdro, ve kterém jsou 2 knoflíkové baterie s označením CR 1220. Výrobek je prodáván v plastovém obalu s papírovou manžetou.  Na obalu výrobku je uvedena informace "Batery operated 3x Button Cell LR55", a dále  identifikační údaje výrobce a dovozce hračky do EU. Na papírové etiketě, dodatečně nalepené na obalu výrobku, je označení distributora a informace pro spotřebitele v českém a slovenském jazyce spolu s označením E6771641.

Česká obchodní inspekce zjistila, že výrobek není v souladu s požadavky na bezpečnosti hraček (NV č. 86/2011 Sb.). Při běžném způsobu používání může dojít k porušení svaru listu knihy, ve kterém je uprostřed molitanové výplně vyříznut otvor. V tomto otvoru je umístěno malé pouzdro s knoflíkovými bateriemi. Z hračky, po výše uvedeném porušení bočního svaru jednoho z listů, lze snadno oddělit malou část molitanové výplně či pouzdro s bateriemi a tím se může hračka stát pro dítě nebezpečná.

Česká obchodní inspekce uložila prodejci zákaz distribuce uvedené hračky. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstva průmyslu a obchodu a informace o výrobku zveřejněny v systému RAPEX. 

Identifikace výrobku
Název výrobku: Belly Bear
Číslo modelu, série: Art.No.: 71641 Batch No.: 81430
EAN:8714627716412
Identifikační údaje výrobce: Wenzhou Sinelabel Stationery CO., LTD No. 5th, Building 10, Wenlong Industrial Park, Long Gang, Wenzhou, Zhejiang, China
Identifikační údaje dovozce: Toi-Toys BV-De, Run 4311-5503LP Veldhoven (NL)
Identifikační údaje distributora:TINACO s.r.o., Brusnicová 7, 831 01 Bratislava
Identifikační údaje prodejce: Dráčik - DUVI CZ s.r.o., Uhelný trh 414/9, Praha
Země původu: Čína

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…