ČOI kontrolovala varné konvice, téměř polovina neměla vše v pořádku

30.10.2021 16:51 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce vyhodnotila kontrolní akci, která byla zaměřená na bezpečnost varných konvic. Celkem zkontrolovala 30 typů a nedostatky zjistila u 13 typů varných konvic. U jednoho typu konvice byly technické závady tak vážného charakteru, že byla konvice stažena z trhu.

ČOI kontrolovala varné konvice, téměř polovina neměla vše v pořádku
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce provedla v minulém roce kontroly varných konvic, které byly zaměřené na bezpečnost výrobků a plnění administrativních požadavků při uvádění na trh. ČOI během tohoto roku zkontrolovala 30 typů varných konvic u 25 distributorů a 5 výrobců. Nedostatky zjistila u 13 typů varných konvic. V pěti případech se jednalo o nedostatky v informačních povinnostech - například chyběl návod k použití nebo bezpečnostní instrukce.

Součástí této kontrolní akce byl také odběr sedmi konvic k odbornému testování. Technickými zkouškami bylo prokázáno, že šest výrobků je nevyhovujících. U jednoho typu konvice byly zjištěny technické závady tak vážného charakteru, že byla konvice stažena z trhu a nahlášena do databáze nebezpečných výrobků RAPEX (více ZDE).

Česká obchodní inspekce za porušení příslušných zákonů, nařízení a norem pravomocně uložila šest pokut ve výši 31 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…