ČOI na Floře Olomouc nezjistila vážnější nedostatky

13.05.2018 7:36

Většina prodejců na letošním ročníku jarní Flory Olomouc neporušila zákon. ČOI Olomouckého a Moravskoslezského kraje uskutečnila v rámci konání výstavy 18 kontrol a porušení legislativy v oblasti ochrany spotřebitele zjistila u 5 prodejců, tedy přibližně ve 28 % případů.

ČOI na Floře Olomouc nezjistila vážnější nedostatky
Foto: ČOI
Popisek: Flora Olomouc

Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje se při této mimořádné kontrolní akci zaměřila nejen na prodej květin, ale i na dodržování právních předpisů v restauracích, ve stáncích s občerstvením, textilem, masnými výrobky, spotřebním zbožím, bižuterií a při provozu taxislužby. Česká obchodní inspekce při některých kontrolách spolupracovala s Živnostenským úřadem Olomouc.

Inspektoři uskutečnili 18 kontrol, u kterých nebyly shledány závažnější problémy, jako například výskyt nebezpečných výrobků či falzifikátů. Porušení platné legislativy v oblasti ochrany spotřebitele bylo zjištěno u 5 prodejců, tedy přibližně ve 28 % případů, kdy například ve dvou případech neměli obchodníci při prodeji občerstvení úředně ověřené měřidlo, v jednom případě chyběla u prodávajícího viditelná cedule o zákazu prodeje alkoholu a tabákových výrobků osobám mladším 18 let nebo v případě kontroly taxislužby nebyl spotřebitel řádně seznámen s cenou poskytované služby

Inspektoři za zjištěné nedostatky uložili 4 pokuty na místě v celkové výši  5 000 Kč, v jednom případě bude porušení řešeno ve správním řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…