ČOI zjistila v Ústí nad Orlicí více než polovinu porušení zákonů

17.04.2018 14:07

Česká obchodní inspekce pro Královéhradecký a Pardubický kraj a Česká inspekce životního prostředí inspektorátu Hradec Králové uskutečnily společnou kontrolní akci v Ústí nad Orlicí. Inspektoři se zaměřili na obchodní síť a služby a provedli celkem 18 kontrol. Porušení právních předpisů zaznamenali v 10 provozovnách.

ČOI zjistila v Ústí nad Orlicí více než polovinu porušení zákonů
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce prověřila služby a obchodní sítě, včetně provozoven veřejného stravování v Ústí nad Orlicí. Dále v této lokalitě provedla na 2 čerpacích stanicích odběr 5 vzorků PHM.

ČOI celkem uskutečnila 18 kontrol v maloobchodních prodejnách a v restauračních provozovnách. V 10 provozovnách bylo zjištěno porušení právních předpisů (55,5 %). Jednalo se především o porušení zákona č. 634/92 Sb., kdy nejčastěji prodejci neseznámili spotřebitele s konečnou platnou cenou, porušili informační povinnosti, podali špatné informace o rozsahu, podmínkách a způsobu reklamace nebo nabízeli a prodávali padělky.

Odebrané vzorky PHM vyhověly stanoveným jakostním požadavkům.

V rámci této kontroly uložila ČOI 4 sankce příkazem na místě v celkové hodnotě 4 500 Kč a v 6 případech bude s kontrolovanými osobami zahájeno správní řízení. Dále byl uložen zákaz prodeje na některé kusy výrobků s velikonočními motivy a dalšího zboží jako například obuv nebo textil. Rovněž bylo zajištěno 10 kusů padělků značky Burberry limited, které měly hodnotu originálů 46 500 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…