CPI Group se dohodla na kapitálovém vstupu do realitní skupiny Ablon

05.12.2012 17:12

CPI Group, a.s., plně vlastněná Radovanem Vítkem, rozšiřuje své aktivity na evropském realitním trhu. Společnost se dohodla na spolupráci s investiční a developerskou skupinou ABLON Group Limited, vlastnící nemovitosti ve střední a východní Evropě.

CPI Group se dohodla na kapitálovém vstupu do realitní skupiny Ablon
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

Společnosti ABLON Group Limited (Ablon) a CPI Group, a.s., vlastněná přímo Radovanem Vítkem, uzavřely 4. 12. 2012 dohodu o budoucím úpisu akcií ve společnosti ABLON, která umožní CPI Group získat minimálně 30 % akcií. CPI Group přitom nevylučuje, že získá ještě větší podíl a společnost zcela převezme. V budoucnu plánuje ozdravení celé skupiny a připravuje se na jednání s bankovními domy, které maďarského developera financují.

ABLON Group Limited je jedním z největších realitních developerů v Maďarsku a ve střední a východní Evropě, který vlastní nemovitosti v celkově hodnotě 389 miliónů EUR (k 30. 6. 2012). Skupina působí v Maďarsku, České republice, Rumunsku a Polsku. Akcie společnosti Ablon Group jsou od roku 2007 kótované na Londýnské burze cenných papírů (LSE: ABL).

„Politická a ekonomická krize v Maďarsku se projevuje na dlouhodobé stagnaci tamního realitního trhu. To je příležitost pro soukromé investory, kteří mají zájem o dlouhodobé investice. Mým cílem je přinést do skupiny ABLON nový kapitál a aktivně se podílet na její restrukturalizaci. Do budoucna se nabízí také varianta, že skupiny CPI, Orco a ABLON budou spolupracovat na akvizicích, developmentu a správě nemovitostí,“ uvedl k záměru Radovan Vítek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…